Arnavutköy'de fırın önlerinde yoğunluk yaşanmaması ve sosyal mesafenin korunmasını sağlamak için görev yapan bekçi bir fırının önünde sosyal mesafeye uymadan bekleyen kişileri uyarıp kimlik kontrolünü yapmak istedi. Şüphelilerden biri kimliğini vermek istemeyerek mahalle bekçisini sopayla elinden yaraladı. Bekçi şüpheliyi ayağından vurarak etkisiz hale getirdi. Olay anları bir vatandaşın cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

SUÇ MAKİNASI ÇIKTI

Vurulan şüphelinin ayrıca hakkında yapılan GBT sorgusunda ateşli silah ve bıçakla kasten yaralama,  uyuşturucu kullanma, uyuşturucu imalatı ve satışıyla birlikte dolandırıcılık suçlarından 5 ayrı suç kaydı ve sabıkasının olduğu anlaşıldı..

KİMLİK GÖSTERMEK İSTEMEDİ

Pandemi sürecinde İstanbul ilinde takviye olarak gündüz  görevlendirilen  M. A.  Arnavütköy’de bulunan bir fırının  önünde sıra bekleyen vatandaşlara sosyal mesafe kuralına uyulması gerektiğini ikaz ederken kurala uymayan, sonradan isminin Y. D olduğu belrilenen ve hakkında yapılan GBT sorgusunda  ateşli silah ve bıçakla kasten yaralama, uyuşturucu kullanma, imalatı ve satışı ayrıca  dolandırıcılık suçlarından 5 ayrı suç kaydı ve sabıkasının olduğu ortaya çıktı.

BACAĞINDAN VURDU

Bekçi, tabancasıyla ateş ederek şüpheliyi sol bacağından vurdu. Yaralanan şüpheli, ambulansla Arnavutköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Araçta bulunan diğer şüpheli Orhan D. ise hastanenin önünde yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerden Orhan D.'nin uyuşturucu madde kullanma, kasten yaralama, ruhsatsız silah bulundurma ve dolandırıcılıktan, Yüksel D.'nin ise kasten adam öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama ve nitelikli yağma suçlarından kaydı olduğu öğrenildi. Olayla ilgili incelemenin sürdüğü kaydedildi.

HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Bekçi tarafından vurulmak zorunda kalan şahıs Arnavutköy Devlet Hastanesine kaldırıldığı ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Yorumlar 527 Yorum Var
  • Eskişehir'denyaşar 10.05.2020 04:33
    Sokaklarda böyle dalton çetesi, sehir eşkıyalarına A C I M I C A K S I N. Maalesef güzel ülkemde polis, jandarma, bekçiye değil sopa , hakaret bile edemiyecekler. Adamlara görevlerini yaptirtmiyorlar. Geçen adanada ölen suriyeli kim bilir neler yaptida o polis kardeşimiz vurmak zorunda kaldı. Reise can kurban ama suriyeli aileye sahip çıkıp o polis kardeşimizi görevini yaptığı için pişman edildi.
  • pasa 10.05.2020 02:19
    helal bekçiye
  • OSMAN 09.05.2020 21:13
    Bekçi öldükten sonramı sıkacak. Adamlar suç makinesi çıkmış hala bekçinin yaptığı doğru değil diyenler var. Kendinizi bekçinin yerine koyun. Suçluya hak etmiş demiyorsunuz milletin huzuru için görevini yapmaya çalışanı suçluyorsunuz. Bekçiye o silah süs içinmi verildi. Adamlar uğraştı olmadı sopayıda yedi mecbur kaldı. Bana göre haklı. Böylelerine acımıyacaksın taviz vermiyeceksin. Canınız yandığında bekçi polis görevini yapmadı diye ağlayıp sızlanırsınız. Ellerine sağlık bekçi kardeş.
  • Ahmet 09.05.2020 16:30
    Buradaki olayda bekçi çok agrasif davraniyor.Diğer bekçilere bakinca bu anlaşiliyor.Bekçinin davranişi hiç hos değil bu tip bekçiler kendilerini halktan soğuturlar.
  • Mstf 09.05.2020 15:35
    Doğru nedir. TCK da yazıyor. Orantılık ilkesi. Herkes tutturmuş bekçi iyi yaptı güzel yaptı. Kazin ayağı öyle değil beyler, bu işin soruşturması, mahkeme safhası var. İnşallah bekçi ceza almadan kurtarır ama kanımca zor. Allah yardımcısı olsun.
Daha fazla yorum görüntüle