Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Kocaaliler beldesinde koronavirüs testi pozitif çıkan berber A.T.'nin, kendisine yapılan Covid-19 testinin sonucu belli olmadan 11 Mayıs sabahı iş yerini açtığı belirlendi. Saat 10.00 sıralarında sonucun pozitif çıktığının tespit edilmesinin ardından ilgili makamların hemen harekete geçerek A.T.’nin iş yerini kapattırdığı ve Bucak Devlet Hastanesi’ne sevkini sağlayıp, karantina işlemlerini uyguladığı öğrenildi.

Burdur Valiliğince, dün il genelindeki tüm berberlerde Kovid-19 testi gerçekleştirildi. Bu kapsamda Bucak ilçesine bağlı Kocaaliler beldesinde berberlik yapan A.T'nin test sonucu pozitif çıktı.

BEBER 150 KİŞİYLE TEMASTA BULUNMUŞ

Salgın hastalık ekibinin yaptığı çalışmada A.T'nin beldede aralarında tıraş ettiği vatandaşların da yer aldığı 150 kişiyle temasta bulunduğu belirlendi.

Bucak Devlet Hastanesinde tedavisine devam edilen berber A.T'nin, genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Hastalığın belde içinde yayılmasını ve başka yerleşim yerlerine taşınmasını önlemek amacıyla dün giriş ve çıkışları güvenlik şeridiyle kapatılan beldede, karantina süreci devam ediyor.

Bu arada, Kocaaliler Belde Belediye Başkanı Selahattin Gökçe, İYİ Parti İlçe Başkanı Safa Sönmez ve İYİ Parti İl Genel Meclis üyesi Niyazi Bülbül tarafından faaliyete başlayan tüm berberlere koruyucu yüz maskesi siperlik dağıtıldı.

Test sonucu pozitif çıkan berberle temas eden Belediye Başkanı Gökçe, Sönmez ve Bülbül'e de Kovid-19 testi yapılarak, evde karantinaya alındığı ve test sonuçlarının henüz çıkmadığı öğrenildi.

SONUCU BELLİ OLMAYANLARA İZİN VERİLMEDİ

Diğer yandan, A.T.’nin durumunun ortaya çıkması sonrası Burdur Valiliği’nin il genelinde teste tabi tuttuğu ve sonuçları belli olmayan diğer berber ya da kuaförlerin de iş yerlerini açmasına izin vermediği belirtildi.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • KAMİL 12.05.2020 16:37
    sorumsuzlugu kim yaptıysa bütün masrafları ondan alın aklı başına gelsin buneya