Eskişehir’de 65 yaş ve üstü vatandaşlar için verilen 6 saatlik sokağa çıkma izni sırasında evlerinin karşısındaki parka sokak hayvanları için mama ve su bırakan yaşlı adama, komşusu olduğu öğrenilen bir kişi tepki gösterip üzerine yürüdü. Yaşlı adamın parka bıraktığı mama ve su kaplarını tekmeleyip hakaret eden kişinin bu davranışları sosyal medyada büyük tepki gördü.

Olay, Tepebaşı ilçesine Fatih Mahallesi’nde meydana geldi. İsminin Yavuz olduğu öğrenilen bir kişi 65 yaş ve üstü vatandaşlar için verilen izinle birlikte dışarı çıktı. Evlerinin karşısındaki parka giden Yavuz adlı yaşlı adam, sokak hayvanları için mama ve su kapları koydu. Bu sırada henüz kimliği belirlenemeyen ve komşusu olduğu öğrenilen bir kişi de yaşlı adama tepki gösterdi. Sokak hayvanları için bırakılan kapları tekmeleyen kişi, yaşlı adamın üzerine yürüyüp "Bu nedir ya? Kedi, köpek sinek doluyor buraya" diyerek hareket etti.

Araya girenler sayesinde tartışma sona ererken, bu anlar ise başka bir apartman komşusu tarafından cep telefonuyla görüntülenerek sosyal medyada paylaşıldı. Kısa sürede yayılan videoya tepki yağdı. Sosyal medyada yer alan görüntülerin paylaşımında ise "Görüntüler Eskişehir Fatih mahallesi Halman sokakta bulunan parkımızda 17 Mayıs tarihinde saat 16.00 civarında yaşandı. Ortak kullanım ve hayvanların yaşam alanı olan parklarda bulunan suları devirerek onları besleyen amcamıza saldırıda bulunuyor. Bu yaptığı davranışı herkes görsün ve cezasını çeksin istiyoruz. Bu günlerde bizlere daha çok ihtiyacı olan canlılara yardım etmemiz, Allah'ın bizlere olan emanetini korumamız gerekirken bu yaşanan olay gerçekten son derece rahatsız edici. İnsanların emeklerini cabalarını atıp bu şekilde zarar veren kişiden şikâyetçiyiz!” denildi.

YASAĞA RAĞMEN SOKAKTA VE MASKESİZ

Yaşlı adama evinin önündeki parkta sokak hayvanlarına mama ve su kabı koyduğu için tepki gösteren kişinin sokağa çıkma yasağını ihlal etmesinin yanı sıra maskesiz olduğu gözlendi.

PARA CEZASI KESİLDİ

Eskişehir’de evinin karşısındaki parka sokak hayvanları için mama ve su bırakan yaşlı adamın özel bir hastanede iç hastalıkları uzmanı olan Prof. Dr. Yavuz Baykal (65), tepki gösteren kişinin ise komşusu Nail Beyaz olduğu anlaşıldı. Olayın sosyal medyada yer almasının ardından Eskişehir Valiliği’nin talimatıyla soruşturma başlatan Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Nail Beyaz’ı oturduğu apartmana gitti. Sakarya Polis Merkez Amirliği’ne götürülen Beyaz’a sokağa çıkma yasağını ihlal suçundan 3 bin 150 lira ile hayvanları koruma kanununa muhalefet ettiği gerekçesiyle de 950 lira idari para cezası uygulandı.

Yorumlar 21 Yorum Var
  • suat 18.05.2020 23:17
    akılla abad olacağını düşünenler önce nefsiyle muhattab olursa , bu sessiz kulların da toplucasının barınaklarla bakımının mümkün olmayacağını bilir.Buraya gelip hayvanlar şöyle kokuyor yok bilmem ne arabasına yakın koymuşmuşda ondan sinirlenmiş,çimenlere yayılacağım da hayvan pislemişte bilmem ne diyeceğinize gidin barınakların gelişmesi için büyümesi için desteklenmesi için de çaba gösterin vakit zaman emek harcayın..Aksi takdirde abad olmayı anca mabadından anlayanlarla dolu oluyor yeryüzü..
  • Mizah 18.05.2020 12:24
    Doğru söylüyor ama yaklaşım şekli yanlış. Her canımızın istediği yere yiyecek ve su koymak hoş bir şey değil. O yiyecekler bozulduğu zaman hem sinek hem koku. Ama daha kibar bir şekilde anlatabilir.
  • sokakta hayvan nedir 18.05.2020 12:03
    Evet, bir düşüncesiz çoğunluk baskınlığı daha... SOKAKTA EVCİL HAYVAN olmaz, sadece doğal yaşam alanı olan hayvanlar; kuş, martı vb.... Kedi, köpek, ya evde ya hayvan barınağında olmalı. Sokaktakiler de 3-4 gün içinde vatandaşlarca tespit edilip belediyelerce ve hayvanları koruma stkları tarafından hayvan barınaklarına gitmeli. Aksi seda anlamlı değil, akılla mı abad olalım, iç güdülerimizle mi???
  • yusuf 18.05.2020 11:52
    insan müsfetesi o sokaklar sana ait değil bunu bil kedide köpekde yasayacak ortak kullanıyoruz dünyayı sen önce insan olmayı öğren benim gözümde o kedi ve köpek kadar değerin yok o hayvanların sırtında taşıdığı bir tüy dahi olamazsın defol git bu dünyadan bu ve bunun gibilerin yaşaması haramdır günahtır.
  • xray 18.05.2020 11:46
    adamın arabasının yanına bırakmış. hayvanlarda araba temizlemeye geliyorlar. ki anlaşılan temizlikten memnun değil :)
Daha fazla yorum görüntüle