İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu, ehliyet, banka kartı ve kimliklerin birleşeceğini açıkladı.

EHLİYET, BANKA KARTI VE KİMLİK BİRLEŞİYOR

Bakan Soylu, çipli kimlik kartlarının arkasındaki çipin tasarlanırken 5 alanının bulunduğunu, o alanlara ne yerleştirilirse bunun da otomatik olarak kullanılma imkanının getirildiğini belirterek "Ehliyetimizi artık yanımızda taşımamız gerekmeyecek. Hazırlıkları tamamlıyoruz. Türkiye'ye bunu yakın zamanda müjdeleyeceğiz. Ehliyeti bunun üzerine yükleyeceğiz, jandarmamız ve polisimiz ehliyete bakmak istediği zaman (çipe) dokundurduğunda ehliyeti var mı yok mu anlamış olacak." dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumuyla (BDDK), Hazine ve Maliye Bakanlığıyla anlaşarak kredi kartlarından uygun olanları kimlik kartının arkasında bulunan çipin içerisine koyabileceklerini de aktaran Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Sağlık hizmetleri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bu kimlik kartı ile bunun içerisine yüklenerek sağlanabilecek. En önemlisi elektronik imza. Yani bunun içerisine, atacağınız elektronik imza buna yüklenecek ve bu kartı çektiğiniz zaman, bir yere imza attığınız zaman o sanal ortamda elektronik imza olarak kabul edilmiş olacak. Dünyada böyle uygulama yapan ülke sayısı yok denecek kadar az."

YENİ KONTROL MEKANİZMASI GELİYOR

Süleyman Soylu, yeni bir kontrol mekanizması daha getirdiklerini ifade ederek şunları kaydetti:

"O da şu, elektronik kimlik doğrulama sistemi. Bankaya, notere, hastanelere, nereye giderseniz kendinizi tanıtmak istediğiniz her yerde baş parmağınızı bir elektronik kimlik doğrulama sistemine koyuyorsunuz, baş parmağınızı koyduktan sonra diyor ki 'Siz Süleyman Soylu'sunuz, resminiz bu, sizin buraya girişinize imkan sağlanmaktadır.' Bunu tüm Türkiye için tüm Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına sahip vatandaşlarımız için yapacağız. Dünyanın önemli başarılarından birisine imza attık. 2017 yılının başında başladık bu kimliği vermeye tüm illerimizde. Yaklaşık 56 milyon vatandaşımıza bu kimliğimizi verdik. Bugün elektronik kimlik doğrulama sistemi ile bu bahsettiğimiz sistemle Türkiye'de hayatı çok kolaylaştıracağız."

Yorumlar 36 Yorum Var
  • Adıyaman 18.09.2020 14:34
    Sürücü belgesi nı yenilenlerin nüfus tarafından nüfus belgelerine gidilmeden aktarılması lazım
  • Ercan 05.07.2020 16:49
    Yeni kimliğimi çaldırırdim ne yapmam lazım suan tekrar tekrar ehliyetmi cikaricam günü tarihi bellide değil çıkarmak için sil baştan bankadan para yatır kan grubu vesaye enazindan 400 mu vercem bekliyimmi suan sadece kimliğimi var bilen varmı acaba
  • muallim naci 01.07.2020 12:59
    şimdi iki iş tekrar yapılacak,kimlikler verilirken çok kez dile getirilmişti,ehliyet haneside olsun diye,ücretsiz ypılmalıdır artık.
  • Misafir 22.06.2020 15:17
    Yeni ehliyet kimlik değiştirenler ne yapacaklar tekrar mı değişiklik? çok büyük değişim oldu maşallah
  • semih 19.06.2020 21:32
    ee yurt dışında ne göstericez?
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek