8 Eylül 2020 Salı ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Hüseyin BİÇE

 

EN ÇOK VAKA ANKARA’DA

Son 24 saatte 103 bin 925 Kovid-19 testi yapıldı, 1703 kişiye hastalık tanısı konuldu

Sağlık Bakanlığı tarafından 7 Eylül koronavirüs tablosu, vaka, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 103 bin 925 Kovid-19 testi yapıldı, 1703 kişiye hastalık tanısı konuldu. Son 24 saatte 57 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti, ağır hasta sayısı 1118 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük en çok vaka görülen ilimizin Ankara olduğunu açıkladı.

 

AYAKTA YOLCU YASAK

Erdoğan: Toplu taşımada ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası alınan kararları açıkladı. Erdoğan, koronavirüs denetimlerde daha sıkı hale getirileceğini belirterek, "Kafe ve restoranlar kurallara uygunluk bakımından çok daha sıkı bir şekilde denetlenecektir. Toplu taşımada ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Kesilen cezalar muhakkak tahsil edilecektir" dedi.

 

ADAY BELLİ

Bahçeli: Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Erdoğan’dır

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Erken Seçim Tartışmaları ve Cumhurbaşkanlığı Adaylığı Tartışmalarıyla' ilgili son dakika açıklaması yaptı. MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri zamanında yapılacaktır. Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı bellidir, o muhterem isim de Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’dır." ifadelerinde bulundu.

 

40 KEZ AĞIR MÜEBBET

Reina saldırısını yapan terörist Masharipov’un cezası açıklandı

2017 senesinin yılbaşında Beşiktaş'ta eğlence merkezi Reina'ya düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin karar açıklandı. Mahkemede 'Bundan sonrası size havale. Beraatimi istiyorum' diyen sanık Abdulkadir Masharipov 40 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 1368 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 

HEM YÜZYÜZE HEM UZAKTAN

Erdoğan: Yüzyüze ve uzaktan eğitimi birlikte gerçekleştireceğiz

Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, yüz yüze eğitim ve okulların açıklamasıyla ilgili alınan kararları açıkladı. Başkan Erdoğan, 'Yeni dönemde eğitim öğretime salgın şartlarını da dikkate alarak yüzyüze ve uzaktan eğitimi birlikte gerçekleştireceğimiz sisteme devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

 

NETFLİX GERİ ADIM ATTI

Pedofili içerikli filmi Türkiye’de yayınlamayacaklar

Türkiye’deki adıyla Minnoşlar olarak piyasa sürdüğü skandal içeriklerle dolu +18 ibareli ‘çocuk filmi’ tüm dünyada tepki çekmişti. Kamuoyu tepkisi ve RTÜK kararı sonrası Netflix geri adım atmak zorunda kaldı. Dünyanın en çok aboneye sahip ücretli içerik platformu pedofili içerikli filmi Türkiye’de yayınlamama kararı aldı.

 

YUNAN’DAN İTİRAF

Avrupa'ya koşmak bir çözüm değil. Bizden bıktılar

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un kışkırtmasıyla Ege ve Doğu Akdeniz'de gerilimi tırmandıran Yunan hükümetine, içeriden de eleştiriler gelmeye başladı. Ta Nea Gazetesi’nden Hristos Papahristu “Erdoğan her tehdit ettiğinde, Avrupa'ya koşmak bir çözüm değil. Avrupa bizden bıktı. Türkiye'nin haksız olduğuna sadece birbirimizi inandırdık. Gerçekçi olmak lazım” ifadelerini kullandık.

 

PENTAGON’A MEYDAN OKUDU

Trump: Silah şirketleri mutlu olsun diye savaş çıkarmaktan başka işe yaramıyorlar

ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında Pentagon’a meydan okudu. Yeniden başkan seçildiği taktirde Pentagon ile ilişkilerinin farklı olacağını söyleyen Trump “Askerlerimiz beni seviyor ama ordunun sevdiğini söyleyemem. Pentagon’un başındakiler beni sevmiyor olabilirler. Çünkü onlar, uçak ve bomba üreten şu muhteşem şirketler mutlu olsunlar diye savaşmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Bir çok yerden askerlerimizi çekmek istedim ama beni engellediler. Yeniden seçildiğimde buna müsaade etmeyeceğim. İşime karışamayacaklar” ifadelerini kullandı.

 

CEZASI BELLİ OLDU

Kaşıkçı cinayetine karışsan 5 kişi 20’şer yıl hapis cezası aldı

Suudi Arabistan mahkemesi, 2 Ekim 2018'de Suudi Arabistan’ın İstanbul Konsolosluğunda planlı ve vahşice öldürülen Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili nihai kararını verdi. Cinayette suçlu bulunan 5 kişi 20'şer yıl, 3 kişi ise 7 ile 10 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

 

ROMANYA MEMNUN

Popescu: Türkiye'nin Karadeniz'de doğal gaz bulmasından memnun olduk

Romanya Ekonomi, Enerji, İş ve Çevre Bakanı Virgil Daniel Popescu, Türkiye'nin Karadeniz'de doğal gaz bulmasından memnuniyet duyduğunu, belirtti. Bakan Popescu bu sayede küresel enerji sektörünün dikkatlerinin Karadeniz'e çevrileceğini ifade etti.

 

ETEBO GELDİ

Galatasaray, Nijeryalı orta saha oyuncusu ile sözleşme imzalayacak

Galatasaray ile anlaşma sağlayan Stoke City forması giyen 24 yaşındaki Nijeryalı orta saha oyuncusu Oghenekaro Etebo İstanbul’a geldi. Etebo, geçen sezon İngiltere Championship'te mücadele eden Stoke City'de 14 maça çıktı. Sezonun ikinci yarısında ise Getafe'de 11 maçta 1 golle oynadı.

 

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Bozkurt 09.09.2020 00:11
    Trump başkan secildiginde Türkiye ye hiç ziyarette bulunmadı, oysam selefi ABD başkanları dönemlerinde Türkiye ye gelirlerdi, hiç merak ettiniz mi Trump niye Türkiye ye gelmiyor..
  • Kenan 08.09.2020 23:51
    Tramp doğru söylemiş pentagondaki generalleri incelesin acaba silah sirketlerinden nekadar rüşvet alıyorlar
  • Bircihan 08.09.2020 23:44
    Abd bir koloni devleti kökleri ingilizlerdir başkanın bir hükmü yoktur ülkeyi yöneten kolin kökünden gelen Pentagon içindeki tapınak yapılanmasıdır
  • Deli Dumrul 08.09.2020 17:42
    Pentagon = fetö
  • Aytekin 08.09.2020 16:41
    Kenediyi aya gidemedik dediği için silah tüçcarlari tarafından vurdurdular
Daha fazla yorum görüntüle