7 Kasım 2020 Cumartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Hüseyin BİÇE

 

SAVAŞ ÇAĞRISI

Trump Jr, ülkede topyekun savaş çağrısı yaptı

ABD’de başkanlık seçiminde oy sayma devam ederken sonuçlar büyük ölçüde belli oldu. Demokrat aday Joe Biden son gelişmeler üzerine “Pensilvanya'yı kazanmak üzereyiz hatta Nevada'da iki kat daha fazla öne geçtik. Bu yarışı net bir çoğunlukla kazanacağız. 74 milyon oy kazandık ve hala da artıyor. Donald Trump’ı 4 milyon oy farkla yeniyoruz” açıklamasını yaptı. ABD Başkanı Donald Trump, seçimlerle ilgili tüm hukuki süreçlerin takipçisi olacağını belirterek, "Milletimiz için savaşmaktan asla vazgeçmeyeceğim." açıklamasında bulundu. Trump’ın en büyük oğlu Donald Trump Jr. da Twitter hesabından “Amerika’nın geleceği için en iyisi, Donald Trump’ın tüm hileyi, tüm dolandırıcılığı ortaya çıkarmak için topyekun bir savaşa girmesi olur” diyerek babasına mücadele çağrısı yaptı.

 

YENİ HASTA 2436

Son 24 saatte 145 bin 241 Kovid-19 testi yapıldı, 2 bin 436 kişiye hastalık tanısı konuldu

Sağlık Bakanlığı tarafından 6 Kasım koronavirüs tablosu, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 145 bin 241 Kovid-19 testi yapıldı, 2 bin 436 kişiye hastalık tanısı konuldu, 83 kişi hayatını kaybetti. Ağır hasta sayısı 2 bin 654 oldu, son 24 saatte 1914 kişinin Kovid-19 tedavisinin tamamlanmasıyla iyileşenlerin sayısı 334 bin 293'e yükseldi.

 

MESAİ DEĞİŞİKLİĞİ

Organize bölgelerde mesai saatleri 07.00-16.00 olarak ayarlandı

İstanbul Valiliği, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri ve sanayi kuruluşları için mesai başlangıç ve bitiş saatlerine yönelik açıklama yaptı. Açıklamada 'Organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri ve sanayi kuruluşları için mesai başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak düzenlenmiştir' denildi.

 

İZMİR AÇIKLAMASI

Selçuk: İzmir’de eğitim-öğretim bir hafta daha uzaktan sürecek

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İzmir’de yaşanan deprem sonrası eğitim faaliyetleri hakkında açıklamada bulundu. Selçuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İzmir'de, deprem sonrası eğitim için öğrenci, öğretmen ve velilerimizin hazır bulunmalarının kolaylaştırılması adına eğitim öğretim faaliyetlerimizi bir hafta daha uzaktan eğitimle sürdürme kararı aldık." ifadelerini kullandı.

MERKEZE ATAMA

Merkez Bankası’nın başına Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal atandı

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile TCMB Başkanı Murat Uysal görevinden alınarak, yerine Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal atandı. Ağbal'dan boşalan Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına, İbrahim Şenel getirildi. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyeliğine de Nihat Zeybekci atandı.

 

DAĞ ALAYI DAĞILDI

Azerbaycan ordusu, Karabağ’ı işgalden kurtarmaya devam ediyor

Azerbaycan ordusu Karabağ’daki ilerleyişine devam etti. Ağdere, Ağdam ve Hocavend yönlerinde devam eden çatışmalarda Ermenistan ordusu ağır kayıplar verdi. Çatışma bölgesinden gelen son bilgilere göre Azerbaycan ordusunun top atışları sonrası Ermenistan ordusuna bağlı 6. Dağ Alayı'nda büyük kayıplar yaşandı.

 

İZMİR YARDIMI

Suudi Arabistan kralı Selman, İzmir depremi için yardım göndereceklerini açıkladı

Suudi Arabistan, Kral Selman bin Abdulaziz'in talimatıyla İzmir'deki depremden etkilenenlere tıbbi ve insani yardım gönderecek. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Kral Selman, bu yardım ile kardeş Türk halkının yanında olmayı, can ve mal kaybına neden olan depremin etkilerini hafifletmeye amaçlamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

 

ÇOCUKLARA İFTİRA ATTI

Macron, Müslüman kız çocuklarının tamamen örtündüğünü iddia etti

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiliz yayın organı Financila Times’a kaleme aldığı yazıda Fransa’da üç yaşındaki Müslüman kız çocuklarının "ülkenin değerlerinden nefret ederek büyütüldüğünü" ve yüzlerini tamamen örtmeye zorlandığını iddia etti. Tanınmış Fransız yazar Nadia Henni-Moulai ise ülkede küçük çocukların burka giydiğine dair yaşanmış bir olay ya da çekilmiş bir fotoğraf bile bulunmadığını belirterek “Macron, üç yaşındaki Müslüman kız çocuklarına bile iftira atıyor” ifadelerini kullandı.

 

PKK’YA SERT ÇIKIŞ

IKBY: PKK halkımız için tehdit oluşturuyor

Terör örgütü PKK’nın Irak’taki varlığı, başta Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) olmak üzere Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) artan bir oranda tepki çekti. KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed, yaptığı yazılı açıklamada, PKK'nın IKBY'deki varlığını sert şekilde eleştirdi. Muhammed, örgütün eylemlerinin bedelini IKBY halkının ödediğine işaret ederek, PKK'nın IKBY'deki memurları öldürdüğünü ve faaliyetleriyle halk için tehdit oluşturduğunu kaydetti.

 

KARTAL’A AĞIR DARBE

Gaziantep, Beşiktaş’ı 3-1’lik skorla geçti

Süper Lig'in 8. haftasının açılış maçında Beşiktaş, deplasmanda Gaziantep FK'ya 3-1 mağlup oldu ve 2 maçlık galibiyet serisi sona erdi. Gaziantep’in golleri Mirallas, Muhammet ve Kenan’dan gelirken Beşiktaş’ta Larin üst üste üçüncü maçta da gol kaydetmeyi başardı. Siyah-beyazlılarda kaleci Ersin 55. Dakikada kırmızı kart gördü.

 

CANER YENİDEN MİLLİ TAKIMDA

Milliler Hırvatistan, Rusya ve Macaristan ile karşı karşıya gelecek

A Milli Futbol Takımı'nın, Hırvatistan, Rusya ve Macaristan ile oynayacağı maçların aday kadrosu belli oldu. Caner Erkin, 6 Ekim 2017'deki Türkiye-İzlanda maçından bu yana ilk kez Ay Yıldızlı kadroda yer aldı. Milliler 11 Kasım’da Hırvatistan ile hazırlık maçı yaptıktan sonra Uluslar Ligi mücadelesinde 15 Kasım’da Rusya’yı ağırlayacak. 18 Kasım’da Macaristan’a giderek kupa mücadelesini sonlandıracak.

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Mustafa 08.11.2020 00:00
    Haberde geçen politikacı "Clémentine Autain"ın Türkçe okunuşu: "Klemontin Oten".
  • Kebır 07.11.2020 20:06
    Ulan allahsız kafır macron ulkene bak oglum ne durumda ulan bu gavurun kafası nasıl calısıyor boyle ya ne utanma var ne arlanma tuuu.
  • SALİH 07.11.2020 17:03
    Cehenneme odun lazım, onun hazırlığı içinde. Ateşi bol olsun.
  • hazal 07.11.2020 16:04
    müslümanların artik cok uyanık olmasi gerekir. çünkü tehlike karşımızda duruyor. kiz çocuklarına yönelme başlı başına islam alemi için büyük sorun. fransa çok tehlikelj bir yola giriyor. küreselcilerin istediği iç kaos çıkmasıdır.
  • İstanbullu 07.11.2020 15:23
    Carsaf islamiyette yoktur bu rezil uygulama eski misirdan kalma bi gelenektir ,kuranda bunu bulun ve istediginizi deyin ,yoktur yoook
Daha fazla yorum görüntüle