Sağlık çalışanları bir kere daha kendilerini barikat yaparak, hastalarını saldırganlardan korumak zorunda kaldı. 5 saldırganın gözaltına alındığı olay, cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Çocuk Bölümü’ne dün gece geç saatlerde bisikletten düşmesi sonucu kalp sorunları yaşayan bir çocuk getirildi.

Çocuğun tedavisi sırasında hasta yakınları ile sağlık çalışanları arasında tartışma çıktı.

Tartışma sonucu hasta yakınları, çocuk yoğun bakım bölümündeki sağlık çalışanlarına saldırmak istedi.

KAPILARIN ÖNÜNE BARİKAT ÇEKİLDİ

Sağlıkçılar, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne düzenlenen saldırıda yapıldığı gibi yoğun bakım bölümünün kapılarını kapatarak saldırganları durdurdu.

Yaşananların ardından polisin olaya müdahale ettiği belirtilirken, olayla ilgili 5 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Sağlık çalışanlarının ya da hastaların tartışma sırasından yaralanmadığı belirtildi.

EYLÜL AYINDA KEÇİÖREN’DE OLMUŞTU

Geçtiğimiz eylül ayından yaşanan silahlı çatışmanın ardından Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen yaralılardan biri hayatını kaybetmiş, hasta yakınları hastane acilindeki sağlık personeline saldırmıştı.

Kendilerini güçlükle hastanedeki bir bölüme kapatan sağlıkçılar canlarını zor kurtarmıştı.

BİLİM KURULU ÜYESİNDEN SALDIRIYA KINAMA

Öte yandan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Akın Kaya da saldırıyı Twitter'daki hesabından kınadı.

Kaya, "Ankara Üniversitesi Cebeci Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi'nde dün gece sağlık çalışanlarımıza yapılan çirkin saldırı ve şiddeti kınıyoruz. Olayla ilgili adli süreçler başlatılmış olup suçluların gerekli cezayı almalarını bekliyoruz" dedi.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • izmir-doğru söyler 15.11.2020 11:50
    devlet olayın detayına inmeli acil serviste gerçekten acil gelen hastalara müdahalede önemsememe-ilgilenmememi var veya tipe göre muamelemi var sorun nedir gerçekten halk neden kzıyor halk neden şikayetçi acilde yığılmalardan dolayı rahat davranmamı var
  • İsmail 15.11.2020 11:31
    Bunlar cezasızlıktan oluyor ver bakalım 4-5 sene hapis kimse bir şey yapabilirmi bir de hadtanede onlarca güvenlik var olay çıkınca hepsi sırra kadem basıyor alın adam gibi güvenlik bakın hastanenizde bir şey oluyor mu.
  • Murat 15.11.2020 11:13
    Bunları tesbit edip sağlıktan faydalandirmamak lazim.dertleriyle gitsinler.
  • ali 15.11.2020 11:13
    ömür boyu bütün sağlık hizmetlerinden men edin bakbakalım bir daha böyle olaylarla karşılaşıyormusun
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek