3 Aralık 2020 Perşembe ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Cenk ŞENOĞLU

6690 YENİ HASTA
Son 24 saatte 183 bin 624 Kovid-19 testi yapıldı, 31 bin 923 kişinin testi pozitif çıktı

Sağlık Bakanlığı tarafından 2 Aralık koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 183 bin 624 Kovid-19 testi yapıldı, yeni vaka sayısı 6 bin 690  oldu, 31 bin 923 kişinin testi pozitif çıktı, 193 kişi hayatını kaybetti. Ağır hasta sayısı 5 bin 502 oldu, son 24 saatte 4 bin 821 kişinin Kovid-19 tedavisinin tamamlanmasıyla iyileşenlerin sayısı 414 bin 141'e yükseldi.


4 AŞAMALI AŞI PLANI
Türkiye’de aşılama 11 Aralık’ta başlayacak

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından koronavirüs aşının ne zaman geleceği, 4 aşamada planlanan aşılamada kimlerin öncelikli olacağı gibi herkesin merak ettiği konular netliğe kavuştu. Bakan Koca yaptığı açıklamada aşının ilk kısmının Türkiye'ye 11 Aralık'ta gelmesinin beklendiğini ve ilk aşamada sağlık çalışanları ve 65 yaş üstünün aşılanacağını belirtti.

 

SUİKAST YOK
İmamoğlu’na suikast iddiaları yalan haber çıktı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast girişimi iddialarına ilişkin konuştu. Soylu, "Böyle bir suikast girişimi ve yakalanan kimse de söz konusu değildir" dedi.

 

RAHATSIZ OLDULAR
Rus basını: Türkiye, Rusya’yı Kafkaslardan atmak istiyor

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'ın kontrolü altındaki topraklarda Türk ordusuna bağlı mayın temizleme birliklerinin varlığı Rus basınını rahatsız etti. Ülke medyasında yer alan haberlerde, Türkiye'nin asıl amacının Kafkasya'dan Rusya'yı atmak olduğu iddia edilirken, Ankara'nın saldırgan bir dış politika izlediği suçlaması yöneltildi.


‘RÜYA GÖRDÜK’
Liparityan: Rüya görmek Ermenistan’ın yaşam stratejisidir

Ermeni siyasetçi Zhirayar Liparityan, tarihi bir itirafta bulundu. 90’lardaki Karabağ müzakerelerinde görev alan Liparityan “Gereksiz şekilde ve Türkiye ile Azerbaycan'ı kışkırtacak adımlar attık. Rüya görmek, Ermenistan'ın yaşam stratejisidir ancak rüya görmek bir strateji değildir” ifadelerini kullandı.


BİYOLOJİK SALDIRI OLABİLİR
Milley: Koronavirüs salgını bir biyolojik silah olabilir

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, koronavirüsün biyolojik bir silah olabileceğini söyledi. Milley, "Bu virüs (Kovid-19) veya başka bir tip virüs biyolojik bir sistem olarak kötü emeller için kullanılabilir mi? Elbette ki evet. Bu olabilir ve bu olası bir kaygıdır." dedi. 


SAVAŞ KIZIŞTI
ABD, Çin’in açığını ispatlayana 5 milyon dolar ödül verecek

ABD yönetimi Çin’le yaşanan ticari çekişme ve yaptırım savaşını farklı bir boyuta taşıdı. ABD’nin Kuzey Kore işlerinden sorumlu temsilci yardımcısı Alex Wong, Pekin yönetiminin, Kore'ye yönelik uluslararası yaptırımları  alenen ihlal ettiğini belirterek, bu durumu kanıtlayacak bilgi sunan kişilere 5 milyon dolar ödül vaadinde bulundu. 


İLGİNÇ TÜRKİYE AÇIKLAMASI
Biden: İran nükleer bomba yaparsa Türkiye’de bu yarışa dahil olur

İran'ın 'nükleer babası' olarak anılan Muhsin Fahrizade'nin öldürülmesinin ardından ülkede nükleer faaliyetlerin hızlandırılmasına karar verildi. Bu gelişmelerin gölgesinde 20 Ocak'ta Beyaz Saray'a çıkacak olan Joe Biden, konuya ilişkin Türkiye'nin de adını geçirdiği bir değerlendirmede bulundu. Biden, İran’ın nükleer bomba elde etmesi durumunda Türkiye’nin de nükleer yarışa dahil olacağını ve bunu istemediklerini söyledi.


VATANDAŞ AKIN ETTİ
Borç yapılandırmak için 10 gün içinde bir milyondan fazla başvuru yapıldı

TBMM’den geçen borç yapılandırma yasası ile yüzbinlerce vatandaş vergi dairelerine akın etti. İlk 10 gün içinde başvuru sayısı 1 milyonu geçti. Başvurularda internetten ödeme, kredi kartı ile ödeme seçenekleri de bulunurken peşin ödemelere yüzde 70’e kadar indirim sağlanıyor.


İSRAİL’DEN SKANDAL HAKARET
BAE’nin satın aldığı takımın taraftarları İslam’a hakaretler yağdırdı

İsrail’in futbol takımlarından Beitar Jerusalem’in ırkçı taraftarları, kulüp hisselerinin Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) satılması bahanesiyle İslamiyet’e hakaretler yağdırdı. Taraftarlar yayınladıkları videoda “Araplara ölüm” ve “Siz (BAE) bizi satın alamayacaksınız” gibi tehditler savurarak Hz. Muhammed’e de hakaretler etti.

 

BAŞAKŞEHİR TUTUNAMADI
İrfan Can’ın hattrick yaptığı maçta Başakşehir, Leipzig’e 3-0 yenildi

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu 5. maçında temsilcimiz Medipol Başakşehir, Alman ekibi Red Bull Leipzig'e 4-3 mağlup oldu. 3-1 geriye düşen temsilcimiz, İrfan Can Kahveci’nin hattrick’i ile skoru eşitlese de 90+2’de Sörloth’un golü, Başakşehir’in Şampiyonlar Ligi planlarını sona erdirdi.

 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • mülhem 03.12.2020 14:15
    Bae buna müsaade ettğine göre demekki müslüman değil. melun kafir diyebiliriz artık baenin yöneticilerine. Müslüman halkına bir şey demiyoruz.