20 Aralık 2020 Pazar ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Hüseyin BİÇE

 

İĞNE VAHŞETİ

İğneden canı yandı diye sağlıkçılara saldırdı

Ankara'da özel bir hastanede iğne olan adam, iğne vururken canını yaktığı gerekçesiyle sağlık çalışanını öldüresiye dövdü. Mesai arkadaşlarını kurtarmak isteyen diğer sağlık çalışanlarını da silahla tehdit eden saldırgan ve arkadaşı tutuklandı.

 

AĞIR HASTA DÜŞÜŞTE

Son 24 saatte 173 bin 132 Kovid-19 testi yapıldı, 22 bin 195 kişinin testi pozitif çıktı

Sağlık Bakanlığı 19 Aralık koronavirüs tablosunu yayınladı. Buna göre Türkiye'de son 24 saatte 173 bin 132 Kovid-19 testi yapıldı, 22 bin 195 kişinin testi pozitif çıktı, 4 bin 2 kişi hastaneye yatırıldı, 241 kişi hayatını kaybetti. Sağlık bakanı Fahrettin Koca son durumla ilgili olarak ağır hasta ve aktif vaka sayısının düştüğünü belirtti.

 

KADEMELİ YÜZ YÜZE EĞİTİM

Uzmanlar ikinci dönem yüz yüze eğitimin başlayabileceğini söylüyor

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan okullarda ikinci dönem yüz yüze eğitime kademeli geçiş yapılabileceğini belirtti. Üniversitelerde öğrencilerin şehir değiştirdiğini ve çok fazla öğrencinin kalabalık gruplar halinde bulunduğunu belirten İlhan bu nedenle üniversite ile okulları bir tutmamak gerektiğini söyledi.

 

160 KURYE ÖLDÜ

Koronavirüste hem işler hem kaza sayısı arttı

Koronavirüs salgınının nedeniyle dünya genelinde birçok iş sektörü durma noktasına gelirken, motosikletli kuryeler ise en yoğun çalıştıkları dönemi yaşadı. Adana Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Yalçın Parmak, mart ayından bu yana 160'tan fazla motosikletli kuryenin çalışırken kaza sonucu hayatını kaybettiğini söyledi.

 

SATANİST İDDİASI

Marmaris’teki kayıp kedilerin Satanistler tarafından kaçırıldığı iddia edildi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde sokak kedileri aniden ortaya kaybolmaya başladı. Sıklaşan olay üzerine Ege Hayvan Hakları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Funda Bayrı Ersoy, kayıp kedi vakalarının satanizmle bağlantılı olabileceğini ileri sürdü. Ersoy, 21 Aralık'ın satanistlerin ayin günü olduğunu da hatırlattı.

 

O TREN ÇİN’E VARDI

Çin’e kesintisiz giden ilk ihracat treni Xi’an’a ulaştı

Gidemez dediler, geri döndü dediler. Yalanlarından da utanmadılar. Ancak 4 Aralık’ta Türkiye'den Çin'e ihraç ürünü taşıyan ilk tren, Çin’e ulaştı. 6 bin 500 kilometre yol kat eden ve 2 kıta, 2 deniz ile 5 ülkeyi geride bırakan tren Çin'in Xi'an şehrine kesintisiz yolculuğunu tamamladı.

 

TABELADA YENİ DÖNEM

Artık il ve ilçe tabelalarında nüfus bilgisi olmayacak

Karayolları Genel Müdürlüğü 81 il, 911 ilçenin giriş ve çıkışlarında bulunan bilgilendirme tabelalarından nüfus ve rakım bilgilerini çıkardı. Her yıl yenilenen nüfus bilgileri nedeniyle yenilenen tabelaların yenilenmesi için büyük ücretler ödeniyordu.

 

ARALIKTA KARPUZ

Antalya’da tesadüfen seraya düşen karpuz çekirdeği meyve verdi

Türkiye'nin örtü altı üretim merkezi Antalya'da, olmaz denilen oldu. Bir üreticinin eylül ayında tesadüfen seraya attığı karpuz çekirdekleri büyüdü, Aralık ayında meyve verdi.

 

FENERBAHÇE KAYIP

Gaziantep’e 3-1 yenilen sarı-lacivertlilerde kötü gidiş devam ediyor

Fenerbahçe, Süper Lig'in 13. haftasında deplasmanda Gaziantep FK'ya 3-1 mağlup olarak son 4 haftada 3. yenilgisini aldı. Ligin diğer maçlarında şu sonuçlar alındı: Trabzonspor 2 – Rizespor 1, Göztepe 0 – Hatayspor 1, Yeni Malatya 2 – Kasımpaşa 0.

Yorumlar 14 Yorum Var
  • yorumcu 21.12.2020 05:49
    iğneden korkan mafya özentisi.
  • Bahadır 20.12.2020 22:22
    ülkenin ve dünyanın gündemi belli, bari bu günlerde saldırmayın bu insanlara canım yandı doktora kafa canım yandı memurunun dişini kır, canım sıkıldı kadını döv çocukları döv sıkıntı başka
  • cenk 20.12.2020 20:08
    yorum yapanlar dinleyin benimde canım yandı igne yaparken sevgililerinden bahsediyorlardı basit kan alma yapıyordu bir igne vurdu işi ti akşama kadar agrıdı morardı
  • GAGA 20.12.2020 19:55
    Doktorlara General Hemşirelere Millet Vekili hakları tanınmalı Süper emeklilik de verilmeli mesaileri 2 saati geçmemeli her birine antalyada yat izmirde kat İstanbulda taht verilmeli hastanedek tahtları yetersiz geliyor....
  • hidocan almanya 20.12.2020 19:31
    eğer savci bunlari serbest birakirsa umarim karisina kizina aynisi olur, canimi yakti diye adam dövenlerede ömür boyu hastaneye girme yasagi ...
Daha fazla yorum görüntüle