AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Türkiye Çevre Ajansı’nın Kurulmasına Dair Kanun Teklifi’nin TBMM’de kabul edilmesinin ardından, sosyal medya hesabından bir video yayınladı. Özboyacı, Türkiye Çevre Ajansı’nın getirdiği yenilikleri anlattığı videoyu “Derdimiz insan, derdimiz çevre, niyetimiz sıfır atık” ifadeleriyle paylaştı. 

Geçtiğimiz günlerde, TBMM Genel Kurulu’nda Türkiye Çevre Ajansı kurulmasına dair kanun teklifi kabul edildi ve yasalaştı. AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı ise bu gelişmenin ardından sosyal medya hesabından başrolünde kendisinin olduğu keyifli bir video yayınladı. Özboyacı videoda, skuter araçlarının 15 yaşından büyükler tarafından kullanılacağını belirtti ve sıfır atık sistemi ile depozito sistemini anlattı. Sıfır Atık Projesi; İsrafın önlenmesi, kaynakların verimli kullanılması, atık oluşumunun engellenmesi ya da minimize edilmesi amacıyla AK Parti tarafından başlatılmıştı. 
Sıfır Atık Projesi kapsamında, atık yağlar ve içecek ambalajlarına ilişkin bilgi veren Özboyacı, Türkiye’de yılda 20 milyar adet içecek ambalajı kullanıldığını hatırlattı. Proje kapsamında düzenlenen “depozito sistemi”ne dikkati çeken Özboyacı, “Depozito sistemiyle içecek ambalajlarının yüzde 90’ını geri dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bu ne işe yarayacak derseniz atık ithalatımız yüzde 40 oranında azalacak” ifadelerini kullandı. Özboyacı, atacakları adımlarla hem çevreye olan duyarlılığı artıracaklarını hem de ülke ekonomisine yıllık 2 milyar lira katkı sağlayacaklarını vurguladı.

Paylaşımında, “Derdimiz insan, derdimiz çevre, niyetimiz sıfır atık” ifadelerine yer veren Özboyacı; videoda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yaşamın her alanında vatandaşların adımlarının daha sağlam olması için var gücüyle çalıştığının altını çizdi.

Yorumlar 38 Yorum Var
  • süper 26.12.2020 21:01
    skutırda olur da asıl elektrikli bisiklet konsa çok deli olur. gerçekten vatandaşın işine yarar. hemde pandemide bisiklet iyi iş yapar.
  • Vatandaş 26.12.2020 20:29
    Küçük yaştaki çocukların elektrikli bisiklet sürmeleri yasaklanmalı! Bu kanun düzenlemesi bence iyi oldu. Anlatım hoş şade ve güzel.
  • Filiz 26.12.2020 19:54
    Evet güzel ama geç kalınmış bi proje çoktan yapılmış olmalıydı
  • Muhammed 26.12.2020 19:13
    Adam gayet güzel tanıtmış halkımızın reklam hastalığı olduğunun farkında ve bu yolu tercih etmiş insanların her türlü sorunu getirip bu reklam ve tanıtım videosuna bağlaması alakasız yani insan ve müslüman olarak yeryüzündeki tüm atıkları herkesten daha fazla değerlendirmemiz ve dikkat etmemiz bir keyfiyet değil bir zorunluluktur bu işlerde anca cezai işlemle başarı sağlanır.
  • nazlı 26.12.2020 18:52
    güzel.temiz bir çevre,sıfır atık destekliyoruz.
Daha fazla yorum görüntüle