Eski Devlet ve Kültür Bakanı Fikri Sağlar, katıldığı televizyon programında, "Kendimden söylemek istiyorum. Ben yargılandığım zaman, türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var" ifadelerine yer vermiş ve büyük tepki çekmişti. Sağlar'a tepki gösterenler arasında en çok dikkat çeken isim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

CHP Lideri, Eski Bakan Fikri Sağlar'ın "başörtülü hakim" ile ilgili görüşlerini paylaşıp paylaşmadığının sorulması üzerine, "Nasıl paylaşırım arkadaşlar? Çağın neresindeyiz biz? Kişi başörtüsü takar takmaz, o onun tercihidir. Peki benim görevi nedir? Onun tercihine saygı duymaktır. Efendim 'Hakim böyle olursa şöyle olursa...' Hakim, hukukun üstünlüğü ve vicdani kanaatine göre karar verirse gerçek anlamda hakimdir, benim başımın üzerinde yeri vardır. Başörtüsü takar takmaz, başka bir şey yapar yapmaz o ayrı bir şey, o onun özel yaşam tarzıdır, ona benim saygı duymam lazım. Ben saygı duyarken ondan ne bekleyeceğim gerçek anlamda adalet dağıtmasını bekleyeceğim. Adalet dağıttığı süre içinde hiçbir sorunum yok. Kaldı ki bizim parti meclisinde de var, üstelik hukuk mezunu arkadaşlarımız da var parti meclisinde görev yapıyorlar. Dolayısıyla böyle bir ayrımcılığı asla kabul etmiyorum ve doğru bulmuyorum." cevabını vermişti.

KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP NİTELİĞİNDE!

Kılıçdaroğlu'nın açıklamaları, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nın CHP zihniyetinin faşizan anlayışını yansıtan sözlerini akıllara getirdi. Canan Kaftancıoğlu'nın sözleri Kılıçdaroğlu'na adeta cevap niteliğindeydi.

Oy almak için onlar gibi görünmemek gerektiğini belirten Kaftancıoğlu, ''Sağa selam vermek ya da oradan oy almak için onlar gibi görünmek için benim mezdimde takiyyeci gibi görünüşten kurtulmış olunacaktır.'' ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar 13 Yorum Var
  • ziyacan 01.01.2021 22:49
    yani munafıklıkmı?!
  • Mehmet Şahin 01.01.2021 22:32
    O da takiyyeci oldu.
  • mete 01.01.2021 22:30
    adamların fikri neyse zikride o
  • Vatandaş 01.01.2021 22:29
    Bu haberlere sadece bir kişinin cevabını merak ediyorum. Seçim zamanı C.Kaftancıoğlunu yanına alıp iftar sofralarında boy gösteren, cananı allayıp pullayan Saadet partisi başkanı bir cevabın var mı?
  • usta 01.01.2021 20:40
    iki üç gün önce yazdık bunlar takiyecilik yapıyor diye. CHP ye oy verenler,aklınızı başınıza alın.Yarın CHPnin iplerini HDP ye verillerse siz ozaman seyredin filmi.çünkü kime iyilik yaparsan kendini ondan savunma devri devir.
Daha fazla yorum görüntüle