Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 31 Aralık'ta meydana gelen helikopter kazasının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Jandarma Genel Komutanlığına ait Sikorsky tipi helikopter 31 Aralık 2020 tarihinde Sabiha Gökçen Havalimanı'nda park pozisyonuna geçmek isterken kuyruk kısmını elektrik direğine çarpmıştı. Helikopterin kuyruk kısmında hasar oluşurken kaza nedeniyle havalimanı trafiğinde herhangi bir aksaklık yaşanmamıştı.

Kaza anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Sosyal medyaya  düşen görüntülere göre kuyruğunu aydınlatma direğine vuran helikopterin kendi etrafında döndüğü görülüyor. Helikopter bir süre kendi etrafında döndükten sonra duruyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA YAPILMIŞTI

Öte yandan İstanbul Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Jandarma Genel Komutanlığına ait bir helikopter, yakıt ikmali için Sabiha Gökçen Havalimanına iniş yapmış ve apronda ilerlerken, kuyruk kısmı meydandaki aydınlatma direğine çarpmıştır. Maddi hasara neden olan kazada yaralı ve can kaybımız yoktur. Helikopterde görevli personelimize geçmiş olsun diyoruz" denilmişti

Yorumlar 13 Yorum Var
  • misafir 06.01.2021 21:08
    Bilen de konuşmuş bilmeyen de. Biri de iniş esnasında yavaşlatmış diyor. Taksi yapıyor, yani araba gibi yerde hareket ediyor hava aracı. Pal çarpmak, hele rotor pali çarpmak büyük sorumsuzluk. Pistlerin standartları vardı, uygun olmayan araziye bile inilemezken, hava alanında bu kazayı yapmak ciddi dikkat eksikliği demektir. Bu helikopterler ciddi pahalı askeri malzemelerdir ve parçaları ithaldir. Bu hataları yapan pilotlar hasarın parasını isteseler dahi ödeyemezler. Lütfen milli servete biraz dikkat.
  • eKo32 06.01.2021 20:08
    Ucak zarar gördükten sonra onu o sekilde durdurmuş dana ne istiyorsunuz. Pilot tebrikler kardeşim Allah daha kötüsünden saklasın. kaza bela vermesin
  • Nazım kılıçalp 06.01.2021 18:38
    Cana gelmesi olur böyle kazalar olmasa iyi tabi
  • DELİ DUMRUL 06.01.2021 18:32
    Pilot tecrübeli. Bu çarpmadan sonra helikopter kendi çevresinde dönerken tepe taklak olabilirdi. İniş anında manevrayı engellemeye çalışmak yerine akışına bırakıp yavaşlatmış. Kör olmayan görür.
  • vatandaş 06.01.2021 18:01
    Geçmiş olsun. Bu bir kader. Tevekkül de eksiklik var mı ona bakılmalı. Çok tecrübeli J.Plot EGM S-70 i Tunceli'de dağa yamadı. Ölenler, geride kalanların acısı Devletin yaklaşık 35-40 milyon usd/TRY zararı. Adana'da EGM'ye ait BELL 429 ı kıran ve medyaya yansımayan ve kara araçlarını pert eden kendini yönetici sanıp kamuyu zarara uğratanlar Devlet-Millet için sorgulanmalı. Disiplin ŞART
Daha fazla yorum görüntüle