ABD Başkanı Donald Trump ve ekibinin sivil darbe girişimi olarak yorumlanan kanlı Kongre baskınından saatler öncesi görüntüleri ortaya çıktı. 

Trump, Beyaz Saray'ın önündeki dev miting öncesi oğulları Donald Trump Junior ve Eric, kızı Ivanka, Kimberly Guilfoyle ve Özel Kalem Müdürü Mark Meadows'un da dahil olduğu üst düzey yetkililerle bir çadırda görülüyor.

Donald Trump Junior'ın çektiği, sevgilisi Kimberly Guilfoyle'nin mitinge gelenlere 'savaşmaya' ve 'doğru olanı yapmaya' hazır olun diye çağrı yaptığı görüntüler Kongre işgalinin daha önceden planlandığı şeklinde de yorumlandı.

Ayrıca Başkan Trump şiddet olaylarından hemen önce dev mitingde taraftarlarını "savaşmaya" çağırmıştı.

NE OLMUŞTU?

ABD Kongresi, Başkanlık Seçimi Seçiciler Kurulu Oylamasını onaylamak üzere ortak oturumla toplanırken, ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'ın önünde miting düzenlemişti.

Mitinge katılan on binlerce gösterici daha sonra Kongreye yürümüş ve Kongre binasına girmeye çalışmıştı.

Polis ile göstericiler arasında arbede yaşanırken, göstericilerden bir kısmı barikatları aşıp Kongre binasına girmişti.

Olaylara müdahale etmek üzere Kongreye Ulusal Muhafızlar sevk edilmiş ve Pentagon tüm Washington Ulusal Muhafızlarını aktif hale getirdiğini duyurmuştu.

Kongredeki olaylar kontrol altına alındıktan sonra ortak oturum yeniden başlamış ve Seçilmiş Başkan Joe Biden'ın seçimi kazandığını tescillemişti.

Yorumlar 14 Yorum Var
  • şahin 09.01.2021 09:08
    turp can derdinde oğlu fırlama gevezelik derdinde
  • Serin 09.01.2021 08:33
    Chp zihniyeti
  • Fth 09.01.2021 07:38
    America parcalanacak butun zengin yahudiler sirket merkezlerini cine taşidi gemiyi ilk fareler terkeder bu bunun gostergesi
  • SELAMET 09.01.2021 06:26
    Amerikayı böyle bir kafadan kontak yönetti...
  • Alemderoglu 09.01.2021 03:09
    Tramp bir daha gelebilsey di ABD bitmis ti
Daha fazla yorum görüntüle