Bağımlılık kavramı geçmiş yıllarda genellikle alkol, madde ve nikotin gibi maddelerle birlikte kullanılırken, son yıllarda, beyin ve beynin işlevi üzerine yapılan çalışmalarda birçok davranışın kimyasal bağımlılığa yol açtığı ortaya çıktı. Kumar bağımlılığı da bu davranışlardan birisi...

Kumar günümüzde hoşça vakit geçirme, eğlence ve dinlenme aracı olarak kabul edilmekte ve popülaritesi gün geçtikçe artmakta. Fakat uzmanlar Kumar bağımlılığının insanı yok edebilecek ciddi bir hastalık olduğuna dikkat çekiyor.

Tüm dünya koronavirüs ile mücadele ederken birçok insan canlarını hiçe sayarak kumar bağımlılığından vazgeçmiyor. Dünya olarak zor zamanlardan geçtiğimiz şu günlerde bile her gün yasakları ilginç bir yöntem ile delip sosyal mesafeyi hiçe sayarak kumar oynayanların görüntüsüne şahit oluyoruz.

Bizlerde haber7.com olarak dinen de haram kabul edilen kumarın ne olduğunu, nasıl oluştuğunu ve kumarın ne gibi psikolojik riskler barındırdığını sizler için Psikiyatrist- Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Ruh Sağlığı Derneği Başkanı Dr. Ömer Akgül'le konuştuk.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Demir Ersoy 11.01.2021 11:36
    Büyük bir yer ayarlayın kumar oynarken yakalananların tamamını orada toplayın variyetlerini bitirene kadar oynatın bu ahmakların yüzün den hastalık yayılıyor
  • halk 11.01.2021 11:12
    içki öldürür kumar sondurur