Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Yeni bir anayasayı tartışma vakti geldi. Cumhur İttifakı'ndaki ortağımızla bir anlayış birliğine varmamız halinde önümüzdeki dönemde yeni anayasa için harekete geçebiliriz'' dedi..'' dedi.

Başkan Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde;

"İnşallah çok yakında reform paketlerimizin felsefesini, amaçlarını, hedeflerini ve faaliyet başlıklarını içeren kapsamlı bir çalışmayı kamuoyuyla paylaşacağız. Hemen ardından yasamanın alanındaki konularla ilgili Meclis'te, idari alandaki konularla ilgili de Cumhurbaşkanlığımızda gereken müşahhas adımları atmaya başlayacağız. Esasen Türkiye'de sorunların kaynağının 1960'tan beri hep darbeciler tarafından yapılan anayasalar olduğu açıktır. Ne kadar değiştirirsek değiştirelim anayasanın ruhuna dercedilen darbe ve vesayet izini silmek mümkün olmuyor.

Bunun için daha önce yeni bir anayasa girişiminde bulunmuştuk. Mecliste sandalye sayılarına bakmadan tüm partilerden eşit temsilci ile başlatılan çalışmalar, CHP'nin süreci tıkaması ve uzlaşmaz tutumu sebebiyle maalesef neticeye ulaşamamıştır. Ülkemizin bu önemli fırsatı kaçırmış olmasından dolayı üzüntülüyüz. Belki de şimdi Türkiye'nin tekrar yeni bir anayasayı tartışmasının vakti gelmiştir.

Anayasa çalışması öyle gizli saklı mahfillerde terör örgütü ile irtibatlı kesimlerin gölgesinde, ülkesiyle zihni ve kalbi bağlantısı kopuk isimlerle yürütülebilecek bir iş değildir. Bu çalışmanın, milletin gözü önünde ve onun temsilcilerinin tamamının katılımıyla şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmesi, ortaya çıkan metnin de mutlaka milletin takdirine sunulması gerekir. Cumhur İttifakı'ndaki ortağımızla bu konuda bir anlayış birliğine varmamız halinde önümüzdeki dönemde yeni anayasa için harekete geçebiliriz.''

Yorumlar 55 Yorum Var
  • mmed 02.02.2021 16:26
    Anayasayı ne yapacaksınız covid tezgahı ile tek dünya devleti geliyor. Filim kurulu ve Sağlık bakanı Mahvettin ile DSO ye alternatif çözüm yerine dümen suyundayız.
  • cem 02.02.2021 09:16
    hele şükür. beklediğimiz şey dillendirilmeye başlandı. artık yapalım bir anayasa. yolumuza bakalım. bu anayasa delik deşik olmuş artık. düzgün bir ana yasa şart.
  • Fatih Fatih 02.02.2021 04:43
    Çok geç kalınmış da olsa. Geçmiş zihniyeti tarihe gömme vaktidir inşaallah
  • Vay bee 02.02.2021 03:03
    Bu Başkanlık Sistemi Türkiyedeki Bütün Küçük Partileri Adam ve SÖZ sahibi yaptı . Daha Başımıza TAŞ yağacak...
  • Mev 02.02.2021 01:48
    Allah yolunuzu açık etsin Reis
Daha fazla yorum görüntüle