İzmir'in Menemen ilçesinde belediye otobüsünde E.Ç.'nin (55), K.Ö.'ye (47)  çarşaf giydiği gerekçesiyle saldırdığı ana ilişkin güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı.

Geçen 5 Şubat'ta saat 18.00 sıralarında meydana gelen olayda; belediye otobüsünde yolculuk eden E.Ç., koltukta yanına yaklaştığı K.Ö.'ye çarşaf giydiği gerekçesiyle tepki gösterdi. E.Ç., "Burası Türkiye Cumhuriyeti, burada bu şekilde giyinemezsin" diyerek, K.Ö.'ye fiziki müdahalede bulundu. E.Ç.'ye, otobüste bulunan diğer yolcular müdahale etti. E.Ç, yolcular tarafından kadının yanından uzaklaştırılarak, boş koltuğa oturtuldu. K.Ö.'nün şikayeti üzerine gözaltına alınan E.Ç, sevk edildiği nöbetçi mahkemece 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama' suçundan tutuklandı.

Olaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı. Görüntüde E.Ç.'nin, yolculuk sırasında yerinden kalkıp K.Ö.'nün yanına yaklaştığı ve çarşaf giydiği gerekçesiyle tepki gösterdiği görüldü. Araya giren yolcuların E.Ç.'yi kadının yanından uzaklaştırması da yer aldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Menemen’de yaşanan olayla ilgili Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı basın açıklaması yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Mülhakatımız olan İzmir'in Menemen ilçesinde 05.02.2021 tarihinde şüpheli E.Ç'nin , başörtülü olmasını gerekçe göstererek mağdure K.Ö'ye saldırı ve darp eyleminde bulunması sebebiyle Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı’nca şüpheli hakkında "Kasten Yaralama ile Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Alenen Aşağılama” suçlarından soruşturma başlatılmış olup; 06.02.2021 tarihinde ifadesi alınan şüpheli , “Halkı Kin ve DüşmanlığaTahrik veya Alenen Aşağılama” suçundan tutuklanması istemiyle çıkarıldığı Menemen Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanmıştır. Soruşturma Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Yorumlar 253 Yorum Var
  • bilal 10.02.2021 18:44
    şaşırtıcı olan yanlış görmediysem türkiye bayrağı var saldıranda. sen daha o bayrağın ne anlama geldiğini bilmiyorsun cahil. o hilal İslam'ın sembolüdür. madem çarşafa düşmansın o bayrağa da düşman olman gerekir. ama bu cahillerde beyin ne arar? öğrenmişler papağan gibi laiklik, laiklik. tarihlerinden haberleri yok.
  • Damla 09.02.2021 18:55
    Allahin dan bul sizin gibi insan malukları yüzünden yolculuk bile yapılmıyor çarşafın neyi battıda sana ayaklandın okadar yaşından utan be adam
  • esnaf kasım 09.02.2021 10:39
    suc kaptanda kapılara yazması lazım it giremez
  • Yurtseven 09.02.2021 10:36
    Benim bildiğim çarşafın sivri bir tarafı yok merak ettim acaba çarşafın neresi battı sana.Çarşafa dolanmışsın zaten iyi olmuş....
  • Hasan Çelikkanat 09.02.2021 10:23
    Kurban olduğum bi bana rastlasa .....
Daha fazla yorum görüntüle