Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Bitlis'te yaşanan helikopter kazasıyla ilgili pilotlara yöneltilen "Hava koşullarını bilmiyorlar mıydı?" sorusuna açıklık getirdi.

Akşam saatlerinde Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu 11 askerimiz şehit olmuş, 2 askerimiz de yaralanmıştı.

Türkiye bir yandan evlatlarına ağlarken, diğer yandan da kazanın nedenlerini, pilotların yetkinliğini ve faciaya sebebiyet veren Cougar tipi helikopterlerin yapısını konuşmaya devam ediyor.

ABDULLAH AĞAR'DAN KAZAYLA İLGİLİ ÇARPICI YORUMLAR

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar da, TV100 ekranlarında izleyiciyle buluşan 'Ahu Özyurt ile Sağlı Sollu' programında Tatvan yakınlarda meydana gelen kazayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Güvenlik Uzmanı Ağar, Cougar tipi helikopterleri kullanan pilotlarının hepsinin çok deneyimli olduklarını söyledi.

"UÇMAYA VE UÇMAMAYA KARAR VERMEK PİLOTUN ELİNDEDİR"

"Uçmaya ve uçmamaya karar vermek pilotun elindedir diyen" Ağar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"HAVA KOŞULLARINI HEPSİ ÇOK İYİ BİLİR, DERSLERİNE İYİ ÇALIŞIRLAR"

"Hava koşullarını bilmiyorlar mıydı' gibi birtakım cümlelerle karşı karşıyayız, hepsi çok iyi biliyorlardı eminim, hepsi çok iyi derslerine çalıştılar. Pilotlarımız, göreve çıkmadan önce gerek kuleyle olsun, gerek kendi komutanıyla olsun, gerek kendi güzergah analiziyle olsun, hava koşullarını her zaman çalışırlar. Bu temel değerlendirme sonrasında uçmaya karar verirleri. Uçmaya ve uçmamaya karar vermek pilotun elindedir, isterse en yüksek rütbeli komutanı uçuruyor olsun."

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Mceyhan 05.03.2021 16:45
    Teknik arıza çıkacağı zaman helikopter yerdeykende çıkar havadayken de.milletin aklını karıştırma.elbetteki pilot bilir.guvenlik uzmanı değil.talihsiz kötü bir şans
  • yurttaş 05.03.2021 13:36
    Memleketi ilgilendiren tüm güncel acı tatlı olaylarda uzman yorumu bombardımanına tv,lerde saatlerce halk olarak tabi tutulmaktayız.Kaza geliyorum demez bu herkes için geçerlidir..Önemli olan olaylardaki asıl gerçeğin halk tarafından bilinmesi ve bir an önce şüpheye yer vermeden açıklanmasıdır.Gereğinden fazla uzman yorumu kafa karışıklığı ve acaba soru işaretlerine neden oluyor.İlgilerin dikkatine.
  • Memo 05.03.2021 13:12
    Sorular sormayan bilmez. Kader dersen 1 kaza değil daha fazla kaza meydana gelir. Neden olduğunu iyi tespit etmek gerikir.
  • Kayseri kayseri 05.03.2021 11:09
    Böyle sorumu olur be kaza bu geliyorum demez gelir allah c.c tüm şehitlerimize rahmet etsin cümle alemi islamı rahmeti ve merhameti ile bağışlar inşallah