Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yazılı açıklama geldi. Koca, ''Bildiğiniz gibi, 65 yaş üstü büyüklerimizin,  sağlık çalışanlarının aşıları tamamlandı. Gelecek haftadan itibaren bir alt grubun, yani 60-65 yaş grubunun aşılarına başlanacak. Yaşınız 60-65 arasındaysa lütfen telefon mesajlarınızı dikkatle takip edin.
 
Konuşmama son verirken, belirtmek istediğim bir husus daha var. Bildiğiniz gibi, virüsün bazı şekilleri ortaya çıktı. Bu duruma mutasyon diyoruz. Mutant virüsler, daha zayıf fakat daha kolay bulaşıyorlar. Böylece vakalar da yaygınlaşıyor. Endişe verebilecek yayılmanın önünü kesecek olan tedbirdir. Virüs, eski virüs değil, mutasyona uğradı diyerek, asla işi hafife almayın. Mutantı da olsa, Koronavirüs tehlikeli bir virüstür.
 
Hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum. Yarın bugünden tedbirli olalım.'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar 12 Yorum Var
  • Ümit 18.03.2021 13:06
    Kardeşim tabi ki her meslekte ölen çok Allah rahmet eylesin herkese. Ama bu bir salgın olduğu için durum sıkıntı
  • isimli 18.03.2021 12:36
    Tabi kimsenin kimseden haberi yok. Ölmez sağ kalırsak demiş arkadaş. Pandemide Türkiyede ölen kovid-19 sebebiyle ölen polis sayısı sağlık çalışanından daha çok olduğundan da kimsenin haberi yok ölen herkese Allah rahmet eylesin birbirimize düşmeyelim
  • avcı 18.03.2021 12:33
    Maske mesafe hijyen bizi virüsten ne kadar koruyorsa aşıda herhalde o kadar koruyacak diye düşünüyorum... Ülkenin YÜZDE 60 şı aşılanırsa virüsle mücadele de başarı sağlayabiliriz diyenlere soruyorum COVİT 19 da öne sürülen farklı söylemlere neden yer vermiyorsunuz evlere kapanarak mı bağışıklık kazanacağız...
  • Mehmet 18.03.2021 11:43
    Ümit yalan söylüyorsun. Öğretmenler aşılama kapsamında. Ayrıca Bosna bizim avrupadaki akıncılarımız. Sen kimin öncü kuvvetisin.
  • Meltem Haksever 18.03.2021 11:39
    Allah işinizi kolaylaştırsın sayın bakanım. Bütün emeği geçenlere müteşekkiriz.
Daha fazla yorum görüntüle