2014'te kapanan şirketin çalışanları, fabrika sahibi Attila Doğan'ın cenazesinde imamın "Hakkınızı helal ediyor musunuz?" sorusuna "Etmiyoruz" diye yanıt verdi.

Kocaeli Derince Çenesuyu'nda üretim yapan ve 2014 yılında kapanan AD Demirel'in çalışanları hak arayışlarını sürdürüyor. Önceki gün Ankara'da yaşamını yitiren fabrika sahibi Attila Doğan'ın cenazesine katılan işçiler haklarını helal etmedi.

HAKLARINI HELAL ETMEDİLER

Cenaze töreninde cenaze namazına katılan işçiler cami imamının "Hakkınızı helal ediyor musunuz?" sorusuna "Etmiyoruz" diye yanıt verdi. İşçiler, cami imamına da tepki göstererek kul hakkının da cenazede anlatılmasını istedi.

ALACAK 5 MİLYON LİRA

Birleşik Metal-İş'in örgütlü olduğu AD Demirel, 2014 yılında ekonomik gerekçelerle üretimini durdurdu. 67 işçi tazminatlarını ve haklarını alamadı. Uzun süren hukuk mücadelesinde işçiler davaları kazandı ancak icra ettikleri tüm mal varlıklarına bankalar el koydu. Yaklaşık 5 milyon lira alacağı olan işçiler tüm girişimlere rağmen paralarını alamadı ama mücadeleyi de bırakmadı.

Yorumlar 53 Yorum Var
  • Vatandaş 28.03.2021 21:16
    Hocanın, borçlarını üstlenen varmı diye sorması lazımdı...Borçlu gitmemek lazım...Hesap günü var...
  • Emre19 28.03.2021 15:59
    Anlaşılan borçlarına sahip çıkan olmamış,bu bir iprettir öbür dünyaya kul hakkıyla gitmiştir. Yüce Allah mal hırsı para hırsı vermesin,hayırlı ölümler nasip etsin.
  • ali 27.03.2021 20:35
    tamamen helal olsun denilmeden cenaze defin edilmez. namazdan sonra cenaze hareket etmez. bir yakını çıkar ben ustlendim der. cenaze çıkar. yada oradakilere anlatır. tamam der cenaze hareket eder. sözde hoca olacak. İslam dini bu gibiler yüzünden hatalı anlasılıyor
  • Hakan 27.03.2021 20:17
    Herkes cenazeye saygıdan bahsetmiş hadisde ne buyurulmuş çalısanın hakkı alın teri kurumadan verilmeli adam kaç milyon tl hak yemiş yannızmı yedi cenaze sahipleri hepsi helal yedi sadece ölenmi yedi òdesin cenaze sahipleri adamların hakkını cok güzel yapmışlar bu ülke halkı burda oldugu gibi hep hırsızdan yana
  • vatandas 27.03.2021 19:52
    cenazede rezillik yaptiklari ..igrenc .. Adam öldü gitdi ...kim bilir ödemek istemisdirde ödiyememisdir ..nerden bilcekesin ...isveren sanki parada yüzüyor ...kolay degil patron olmak herseyi düsüneceksin ..rekabet cok ..aksamlari iscilerin parasini nasil ödiyecen diye kac uykusuz gecelerim oldu ....disardan güllük güllistanlik gözüküyor sizlere ...birisi baslamis idam idam diye tam geri zekali bunu diyenlerde
Daha fazla yorum görüntüle