AK Parti MKYK Üyesi Hukukçu Mücahit Birinci TV100 ekranlarında yayınlanan 'Şimdi Konuşalım' programında gündemi değerlendirdi.

Mücahit Birinci, 'Şu andaki somut durumda mesele neydi, CİA'in uzun süredir örgütlediği bir yapıdan bahsediyoruz.Sovyetler Birliği'ne karşı, dernekleşme zamanından Erzurum zamanından komunizmle mücadele derneğinden tutun böyle bir örgütlenmeden bahsediyoruz. Bu yurtdışı bir örgütlenmeydi. Bir cemaatten bahsetmiyoruz. İmam ya o imam değil, Himmet ya himmet değil. Zekat değil onların ki. Onlar nasıl bir mistik bağlılığa sahipler, bir tane liderleri var kendinden menkul, konuştuğu herşey doğru, gördüğü bütün rüyalar sahih. Böyle bir anlayış islamda yoktur" ifalerini kullandı.

Tarif ettikleri kişiyi bir şahıs değil, bir peygamber gibi tasvir ettiklerini belirten Birinci, "Bu durum fıkhen caiz değildir, kabul edilebilir değildir. Dolayısıyla itikat noktasında da bir çok eleştiri yapabiliriz. Bunların tamamı, dinlerarası diyalog deyişleri, ABD'nin ne kadar politikası varsa, Mavi Marmara olayında duruşları bütün duruşlar ABD ve İsrail tarafındaydı. Böyle bir duruşa sahip kitleden, 15 Temmuz'u icra eden bu kitleden hala cemaat diye bahsediyorsak o bizim sorunumuz olur. Buna ben Cemaat demiyorum, cemaat yapılanması demiyorum. Bu bir terör örgütüdür." dedi.

Yorumlar 10 Yorum Var
  • adem 30.03.2021 13:54
    abd nin istihbarat örgütüdür yani türkiyenin gladyosudur
  • ismail 30.03.2021 11:23
    bunlar cemaat değil, hepsi cia ajanı bunların.
  • Ali 30.03.2021 11:12
    Tebrik ve teşekkür ederim. İşin can damarını veciz bir şekilde ifade etti.
  • SARIÇİÇEK 30.03.2021 10:54
    Cemaat Allah'a yakın olan gidilen yoldur bunllar terörris bunlar PKK ile kol kola gezen yanlarına CHP alan asalak ve hepsininde geberecegi bir oluşum ABD nin ajanları bunlar..
  • Fikret 30.03.2021 10:20
    Teşekkürler Sayın Birinci. Cemaat kelimesi önemli,kıymetli bir kelime.Teröristler için kesinlikle kullanılamaz.
Daha fazla yorum görüntüle