Dağlık Karabağ Savaşı’nın seyrini değiştirdi, başarısı ile dünyada ses getirdi.

Bayraktar TB2'lerin üreticisi Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından "Karabağ Nişanı"na layık görüldü.

Bayraktar, dünyanın SİHA’ların maharetini gördüğünü vurguladı, “Tüm dünya Karabağ Savaşı’nı ‘Türk ordularının SİHA’larla kazandığı zafer’ diye adlandırıyor” dedi.

TB3'LER BENZERSİZ

Bakü'de temaslarda bulunan Bayraktar, yeni silahlı insansız hava aracı TB3'lerin özelliklerini anlattı.

Alanında benzersiz olan TB3’ler, 1200 kilo civarında mühimmatlar taşıyabiliyor, uçak gemisine inebiliyor ve kanatları katlanabiliyor.

İNSANSIZ SAVAŞ UÇAKLARI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Dünyanın insansız savunma teknolojisine yöneldiğine dikkat çeken Bayraktar, Türkiye’de insansız deniz araçları için çalışmalar yapan firmaların bulunduğunu ve artık insanlı tankların yerine akıllı, daha hafif, hızlı hareket eden kara araçlarının konuşulduğunu söyledi.

Bayraktar, insansız savaş uçakları üzerine yaptıkları çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Yorumlar 130 Yorum Var
  • ALİ YILMAZ/ BURSA 24.04.2021 00:14
    ALLAH seni MAKSADINA kavuştursun. Bu MİLLETİ de yanında EYLESİN inşallah. Bu memleket e çok şeyler kattın,senin yetişmene vesile olan anana babana ailene hocalarına-öğretmenlerine ve daha nice emeği geçenlere sonsuz teşekkürler. Herbirinden ayrı ayrı ve SENDEN ekibinden ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM. Bu memlekete senin gibi daha çok BAYRAKTAR olacak yiğitler lazım !
  • Hüso 13.04.2021 22:53
    Vatandaş olarak takdir ve teşekkürlerimle...
  • Hasan 08.04.2021 16:48
    Seni yetiştiren annenin babanın ellerinden öperim ayağına taş değmesin rabbim işlerinizi kolaylaştırsın evladı fatihan olmak tamda bu işte cenabı allah reisimizi milletimizi güvenlik güçlerimizi askerlerimizi korusun rabbim yar ve yardımcımız olsun
  • Ozi 07.04.2021 14:27
    Gönül hemen yapalım istiyor sabırsızlanıyoruz. Bu işin mühendislik olduğunu ve bazı adımlara ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Anladığım kadar konsept proje bitmiş detay mühendislik adımları atılıyor. Büyük bir iş başaracağınızdan eminim zaten ultra iyi bir mühendissiniz bir büyük artıda saha ve gerçek savaş tecrübesi o parti bu parti değil vatanını seven her TÜRK sizinle lütfen hiçbir zaman moralinizi bozmayın o kadar çok seveniniz varki ne mutluki size sadece TÜRKİYE de değil bir çok ülkede başarınız gururumuz sizi çok seviyoruz SELAMLAR
  • bahoç 05.04.2021 10:37
    ALLAHım seni korusun eline emeğine sağlık ülkenin kaderini değişen insan
Daha fazla yorum görüntüle