07 Haziran 2021 Pazartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK
Kurgu: Abdurrahman UNUTULMUŞ

Kamera: Cenk ŞENOĞLU

 

 

Putin anlaşmadan çekildi

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 1955'te imzalanan ve Türkiye dahil 34 ülkenin imzacısı olduğu "Açık Semalar Anlaşması"ndan çekilmeyi öngören kararnameyi imzaladı. Geçen yıl ABD'nin de çıktığı anlaşma, taraf ülkelere güven vermek amacıyla birbirlerinin hava sahasında silahsız keşif uçuşu yapma imkanı tanıyor.

 

Asıl sorun YPG

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD ile Türkiye'nin arasındaki asıl sorunun ne S-400 ne de F-35 olduğunu söyleyerek, "En büyük problem PKK/YPG terör örgütü meselesi" dedi.

 

Eğitimde aşı müjdesi

 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tüm öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının aşı randevularının Sağlık Bakanlığı tarafından tanımlandığını, randevuların e-Nabız'dan alınabileceğini duyurdu.

 

İsrail'de eski normal

 

Aşılanmada büyük bir ilerleme kaydeden İsrail, kapalı alanlardaki maske takma zorunluluğunu 15 Haziran'dan itibaren kaldırma kararı aldı.

 

Gaz aramaya devam

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu yıl yeni bir gaz arama sahasında daha kuyu açabileceklerini söyleyerek, Karadeniz'deki çalışmaların hız kazanacağını belirtti.

 

Facebook'tan Filistin özrü

 

Facebook, Kanadalı kullanıcıların Filistin'i destekleyen paylaşımlarının bir anda ortadan kaybolması ile ilgili yaptığı açıklamada, sorunun teknik bir arızadan kaynaklandığını belirterek, özür diledi.

 

Sultanlar dolu dizgin

 

Milletler Ligi 3. hafta mücadelesinin ilk maçında Tayland'ı 3-1 mağlup eden A Milli Kadın Voleybol Takımı, turnuvada 7'de 7 yaparak büyük bir başarıya imza attı.

Yorumlar 16 Yorum Var
  • Öğretmen 08.06.2021 00:50
    Sanıyorlar ki öğretmen 1 buçuk yıldır okula gitmiyor. Çok komiksiniz gerçekten. :) Ben bir öğretmenim ve her hafta okuldayım. Çocuklarımıza faydalı olmak adına, pandemi sürecinde ve haftasonları da dahil her vaktimde onların eksiklerini tamamlayıp gelecek planlarında onlara bilgi ve beceri kazandırmaya çalışıyorum. Öğretmeni her fırsatta karalamaya çalışan karanlık beyinler vatan için ne gibi faydalar sağlıyor çok merak ediyorum. Gerçekten merak ediyorum laf olsun diye söylemiyorum. Öğretmeni bilgisizlikle ve tembellikle suçlayan ama öğretmen olmazsa paniğe kapılan kişiler bunlar. İkiyüzlülüktür bu.
  • Hacivat 07.06.2021 21:40
    Rusya adina dogru karar türkiyede bu anlasmadan cikmali
  • Mülayim 07.06.2021 21:05
    Demekki yeteri kadar bilgi toplamışlar...
  • Mü'min 07.06.2021 20:50
    Din Gönüllüleri de bir an önce aşılansın istiyoruz halkla içiçeyiz camilerde hes kodu soramıyoruz.
  • LaHavle 07.06.2021 20:46
    Ahmet, cidden bu kadar anlayışsız mısın, doktorlardan cok daha fazla risk altinda olan ve cok daha hizli yayma kapasitesi olan bir kesimden bahsediyoruz. Super yayici, hastalik belirtisi taşımayan, hicbir kurali takmayan, 8 saat kapali ortamda, karşılıklı konuşularak bulunan insanlarla muhatap oluyor öğretmen. Doktorların, en azindan karşısındaki hastaligini biliyor ve dikkat ediyor. Ayrica ogretmenler cok kisa araliklarla okula hic gitmedi, 8 ve 12 ler , farkli bir cok aileden gelen, toplu tasimalara binen, super yayıcılar okuldaydı. Şimdi hepsi okulda, öğretmenler ölürse sana ne faydası olacak, hazimsiz mısın nesin. Ayıp, insan canı bu. AYIP
Daha fazla yorum görüntüle