Müsilajla mücadele edecek Marmara Denizi Bilim ve Teknik Kurulu üyeleri açıklandı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Kurul 11 farklı üniversiteden 21 bilim insanından oluşuyor” dedi.

Marmara Denizi'ni, canlı yaşamını ve çevreyi tehdit eden müsilajın temizlenmesi için Marmara Belediyeler Birliği bünyesinde Bilim ve Teknik Kurulu oluşturuldu. Geçen hafta Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından 22 maddelik Marmara Denizi Eylem Planının açıklanmasının ardından Marmara bölgesinde kirliliğin azaltılması ve izleme çalışmalarının yürütülmesi amacıyla oluşturulan kurulun başkanlığını TÜBİTAK’tan Prof. Dr. Hasan Mandal üstlendi. Kurulun üyeleri arasında İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi gibi üniversitelerden akademisyenler bulunuyor. Kurul, yürüteceği çalışmalarda, kentsel ve endüstriyel atıksular, tarımsal aktiviteler, gemilerden kaynaklı riskler ile atmosferik taşınımı da kapsayacak şekilde kirlilik baskısına ve bu baskıların azaltılması için yapılması gerekenlere, Marmara Denizi’nin hidrodinamik, hidrobiyolojik şartları ile kimyasal yapısına ve müsilaj ve diğer kirlilik unsurlarının temel sektörel etkileri ile sektörlerin deniz kirliliği üzerine etkisine odaklanacak.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • mustafa 23.06.2021 20:30
    Sanayi denetlenmeli de,sanayi kapatılırsa milletin tamamı işsiz kalır,emekliler de sevinmesin onlar da maaşını alamaz.Geri kafalı olmayın.Ha bir de şunlar var;Betona karşı olanlar beton bina da oturuyor..şaka mısınız siz ya..
  • murat 23.06.2021 17:23
    sanayinin çevreyi kirletmesine izin verilmemeli sanayi kadar hatta daha fazla çevrede önemli