CNNTürk Tv'de Göksu Öngören Özgür'ün sunduğu Memleket Partisi'nden Mustafa Kemal Çiçek, Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın, Dr. Hulki Cevizoğlu ve Gazeteci Melih Yiğitel'in katıldığı Akıl Çemberi programında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için partinin internet sitesinde yer verilen "Demokrat Amca" ifadesi tartışıldı. 

Program konuklarından Mustafa Kemal Çiçek CHP'de demokrasi olmadığını bu yüzden partinin yetiştirdiği çok sayıda ismin bugün partiyi terketmek durumunda kaldığını belirtirken Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın kişilerin kendileri için isim bulmasından çok başkalarının ona verdiği ismin kalıcı olduğunu belirtirken geçmişte Turgut Özal, Demirel gibi liderlere verilen isimlerin kalıcı olmasının nedenlerine değindi. 

Programa katılan Hulki Cevizoğlu ise Kılıçdaroğlu için "Demokrat Amca" isminin konulmasıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı "İnsanlar bazen oldukları değil olmak istediklerini kendilerine yakıştırırlar. Biz buna "eksiklik nesnesi" diyoruz.  İnsan kendisini nerede eksik görüyorsa onu kavramlarla davranışlarla tamamlamaya çalışır. Belki Kemal Bey kendisini tam demokrat görmüyordur. Belki de başkaları kendisini demokrat görmüyor düşüncesindeydi. O yüzden "Demokrat Amca demeyi tercih etmiş olabilir." dedi. 

Yorumlar 12 Yorum Var
  • lacivert 30.06.2021 16:15
    demokratmı . biden i demokrasi için çağıran o . amerikanın demokrasi getirmesi demek girdiği ülkeyi işgal edip .parça parça edip oralara kendine uşak olacak adamları yerleştirmek .kemal,in amacı bu .. en büyük hainliği yapıyor ülkeyi amerikaya peşkeş çekmeye hazır bir hain . amerika bunu boşuna chp nin başına getirmedi .muhalefet partileri amerikan yapımı . kemal meral
  • bcb 30.06.2021 13:53
    soru:türkiyede her söylediği yalan olan ünlü politikacının adı? Bilen varmı?
  • Maruf 30.06.2021 12:58
    "Çakma Gandi" en iyisi.
  • Trf 30.06.2021 12:55
    Keşke Kilctaroglu her yalan soylediginde burnu uzasaydi .Burnunu tasimak için iki adam tutardi . isin acı tarafi bu yalan piyonu CHP nin başında olması
  • Kırkdokuzelli 30.06.2021 10:13
    "Pinokyo nun Türkiye temsilcisi" daha iyi duruyor
Daha fazla yorum görüntüle