16 Temmuz 2021 Cuma ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Hüseyin BİÇE

Kamera: Cenk ŞENOĞLU

 

Bilim dünyasında bir ilk: Konuşamayan felçli cümle kurdu!

Bilim insanları ilk kez konuşamayan felçli bir adamın beyin dalgalarını kullanarak, söylemek istediklerini bilgisayar ekranında cümlelere dönüştürdü. Söz konusu çalışma, yaralanma veya hastalık nedeniyle konuşamayan insanların iletişim kurması için büyük bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor.

 

Yerli aşıda yeni gelişme

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Turkovac-Coronovac 3. doz klinik çalışması Ankara Şehir Hastanesi’nde başladı. Çalışmaya 2 doz Sinovac aşısı yapılıp 2. dozun üzerinden 90 gün geçen 18-59 yaş arası gönüllüler katılıyor.” açıklamasında bulundu.

 

İçişleri Bakanlığı'ndan yeni genelge yayımlandı

İçişleri Bakanlığı, illere, trafik kazalarının önlenmesine yönelik yol haritasını içeren kısa, orta ve uzun vadeli planları kapsayan 3 genelge gönderdi.

 

Almanya ve Belçika sel felaketi

Almanya'nın çeşitli eyaletlerindeki çok sayıda bölgede şiddetli yağışla oluşan sel nedeniyle binalar çöktü. Felaket sebebiyle Almanya'da 81, Belçika'da 9 kişi yaşamını yitirdi. Yüzlerce kişinin hala kayıp olduğu belirtildi.

 

Borç yapılandırma 2 yıl uzatıldı

Cumhurbaşkanı kararıyla bankalara, mali kuruluşlara borcu olan şirketler için finansal yeniden yapılandırmanın süresi iki yıl daha uzatıldı.

 

TFF'den Oğulcan Çağlayan'a şok!

TFF, Galatasaraylı Oğulcan Çağlayan'a lisans vermedi. Çaykur Rizespor ile devam eden dava nedeniyle lisansı çıkmayan Oğulcan Çağlayan UEFA listesinde yer almadı.

 

Kenan Karaman Beşiktaş'ta!

Beşiktaş Kulübü, Mehmet Topal ve Salih Uçan transferlerinin ardından milli futbolcu Kenan Karaman'ı da resmen kadrosuna kattığını açıkladı.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Kamil 17.07.2021 00:28
    Türkovak kaçıncı kezdir 3. faza giriyor ?
  • UYARI 16.07.2021 16:48
    bu sel felaketi bizim için büyük bir uyarı.