Balıkesir'de yoldan çıkarak takla atan yolcu otobüsündeki 15 kişi hayatını kaybetmişti. Kazayla ilgili kan donduran bir detaya ulaşıldı. Kaza yerinde yapılan ilk incelemede yaklaşık 40 metrelik fren izi olduğu tespit edildi.

Zonguldak-İzmir seferini yapan yolcu otobüsü, Balıkesir'de yoldan çıkarak takla attı. Kazada 15 kişi yaşamını yitirdi, 17 kişi de yaralandı. Balıkesir Valisi Şıldak, kazanın nedeni konusunda henüz net bir bilgi olmadığını belirterek bölgedeki viraja dikkat çekti, ''Orayı dönemeyip devrilme söz konusu olabilir'' dedi.

Kaza yerinde yapılan ilk incelemede yolcu otobüsünün 95 kilometre hızla viraja girdiği, yaklaşık 40 metrelik fren izi olduğu tespit edildi.

Jandarmanın olay yeri incelemesinin ardından yolcu otobüsü vinç ile kaldırılacak.

Yolcuların etrafa saçılan eşyaları da ekipler tarafından toplanıyor.

Yorumlar 66 Yorum Var
  • Malcom Y 09.08.2021 20:57
    Herkesin kendini düşündüğü bir dünyada insan da kendisini ve başkalarını düşünmeli.Patronun umrunda mı senin uykusuz olduğun sen kendini ve insanları düşüneceksin.Sen kendini düşünmezsen kimse seni düşünmez.
  • Serdar Demir 08.08.2021 22:11
    Polis ve jandarma trafik birimleri görünür olmamalı. Sürücüler uygulama noktasının yerini ezberlemiş. Denetim noktasını geçince kuralsızlığa devam ediyor. Eskiden polisler araçları detaylı incelerlerdi. Şimdi ellerinde tablet sadece sorgu yapıyorlar. Bakanlık kota veriyormuş. Sadece kota doldurmaya çalışıyorlar. Tüvtürkte hafif kusur bile aracın muayeneden geçmesine engel olmalı. Eski model araçlar çok güvensiz.
  • ALPER 08.08.2021 21:49
    Ölenlere Allahtan rahmet diliyorum , yaralılara acil şifalar. bu otobüslere çip konulmalı hız sınırını ihlal eden şoförlerin ehliyetleri alınmalı , insan canı bu kadar ucuz olamaz , ayrıca üniversiteye giderken otobüsteki yerime başkasını ,beni de araya yere oturttular hakkım haram olsun paraya tapanlar hesaplaşacağız ahirette
  • Kenan 08.08.2021 21:30
    Aslinda bu kazalari önlemenin tek yolu, puanlama sistemi. Her yili kaza yapmadan geciren soförün maasina belirli oranda prim verilmeli ve her sene bu prim dahada artirilmali, kaza yapan gelecek yilin primden yararlanamadigi gibi bir kademede geriye düsürülmeli. Bakin ozaman soförler nasil dikkatili arac kullaniyorlar. Asiri surat yapmaktan kesinlikle kacinirlar
  • Ferit 08.08.2021 21:15
    Otobüsler 95 değil 150 ile benim sürdüğüm binek aracı geçiyor. Ben 120 en fazla 130 gidiyorum otobüs beni soluyor, sonu budur. Denetim lazım, şirket patronları ceza alması lazım. Kendi söfürlerine trafige ve cana saygı öğretilmesi lazım
Daha fazla yorum görüntüle