CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, "İttifaka değil, hedefe odaklanmalıyız." diyerek ittifak ortakları HDP'ye "Dışarıdan destek vermeli" imasıyla "Burada ittifakın içinde, dışında diye bakmamalıyız" ifadelerini kullandı.

CHP'li Salıcı, Artı TV'de katıldığı canlı yayında, HDP ile yaptıkları ittifaka ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerini işaret eden Salıcı, "Dış politikayı Türkiye'nin iç huzuruyla, toplumsal barışıyla ve geleceğiyle örtüşen bir noktaya taşımamız lazım. Bunun için de bir mutabakata ihtiyaç var." şeklinde konuştu.

"GÖNLÜMDEN GEÇEN ADAY KILIÇDAROĞLU"

Söz konusu mutabakata dahil olan partilerle birlikte, bu fikri taşıyacak ve uygulayacak bir Cumhurbaşkanı figürüne ihtiyaç duyduklarını ifade eden Salıcı, "Benim gönlümden geçen aday Kılıçdaroğlu" dedi.

"HDP İTTİFAKA DIŞARIDAN DESTEK VERMELİ" İMASI

Topluma "HDP ile ittifak yapıyoruz" diyemedikleri için eleştirilmelerine de değinen Salıcı, "Sonuçta bizim ortak bir hedefimiz varsa. O da demokratik parlamenter sistemden kurtulmak ise eğer, burada ittifakın içinde, dışında diye bakmadan ortak hedefe ulaşmak için bütün partilerin aynı yerden bakabileceği bir noktaya ihtiyaç olduğu kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.

BULDAN CHP VE İYİ PARTİ'YE REST ÇEKMİŞTİ

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Millet İttifakındaki HDp çatlağına sert tepki göstererek "Hiç kimse Kürtlerin oylarını cebinde kesin olarak görmesin. Teknik olarak görmesin. Geçmişte özellikle son seçimlerde İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Antalya seçimlerinde desteklediğimiz Demokratik Güç Birlikleri elbette ki önemliydi, elbette kıymetliydi. Ancak bundan sonraki süreçlerde hiç kimse bizden aynı tavrı beklemesin. Aynı tavrı göstermeyeceğimizi de herkes artık bilsin” demişti.

BULDAN: BİRLİKTELİĞİMİZ KAÇINILMAZ

Buldan daha önceki açıklamalarında ise "Türkiye’nin geleceği açısından, bizim bir araya gelmemiz kaçınılmaz bir mesele haline geldi." ifadelerini kullanmıştı.

İYİ PARTİ: HDP AYRI BİR ADAYLA ÇIKSIN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de HDP ile yaptıkları ittifaka gelen tepkilerin ardından 2023 yılında HDP'nin ayrı bir aday çıkarması gerektiğini vurgulamıştı.

HADP'Lİ SANCAR: GAFLETE DÜŞMEYİN

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar da Akşener'i hedef alarak, "HDP'yi yok sayma gafletine kapılmayın" demişti.

(YENİ ŞAFAK)

Yorumlar 36 Yorum Var
  • beydağ 28.09.2021 16:56
    Görüntü vermeyin bizim Atatürkçüler uyanmasın diyor Salıcı
  • Hamdi 14.08.2021 16:54
    Kendi kendinizi yer bitirsiniz inşallah
  • Ali 13.08.2021 18:11
    Taktik belli. İlk turda kendi adayları ikinci turda ortak aday .. ama bu taktik tutmayabilir.
  • muammer 13.08.2021 18:00
    bunlar birleşse kesinlikle iyi olur chip.CHP+HDP+ (stepne) İÝİ PARTİ.
  • dskf 13.08.2021 17:06
    bu ülkedeki kürt terörünü meşrulaştıran kemalistler vatan hainidir
Daha fazla yorum görüntüle