Yoğun yağışla birlikte sel felaketini yaşayan Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde bazı binalar yıkıldı. Selle birlikte binaların yıkılması yapılaşmadaki sorunları gündeme getirdi.

Marmara Üniversitesi Coğrafya bölümünden Prof. Dr. Cemalettin Şahin, canlı yayında Bozkurt ilçesinin yapılaşmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Prof. Dr. Şahin'in açıklamaları...

Haritaya bakarak Ezine Çayı'nın taşkın yatağını tespit edebiliyorum. Kırmızı çizgiyle gösterdiklerim, benim harita üzerinde işaretlediklerim... Aslında Ezine Çayı'nın taşkın yatağı bu kırmızı çizginin olduğu yerin tamamı. Kırmızı noktalarla gördüğümüz yerlerin her biri de bir bina. Buraya yapmamız gereken en güzel yer spor sahası ama okul yapmışız, binalar yapmışız. Siz derenin yatağına gidip ev yapmışsınız. Siz dereye diyorsunuz ki taşmayın. Ama burası taşkın yatağı...

Ortalama insan ömrü 70-80 yıl ama bu akarsuyun yaşı milyon yıl. Ezine Çayı milyonlarca yıldan beri havzayı aşındırarak bu taşkın yatağını oluşturdu. Bu üzerinde bizim yürüdüğümüz, bina yaptığımız, okul yaptığımız, köprü yaptığımız, yol yaptığımız taşkın yatağı milyonlarca yıldan beri, binlerce selin ortaya koyduğu bir ürün...

Yorumlar 25 Yorum Var
  • Lafı sağlam 13.08.2021 19:13
    Dere yatağını imara açılanlar ölen bunca insandan sorumludur, bunlar kimse acilen cezalandırılmalıdır! Ayrıca oluşan bütün zararı karşılamadırlar!
  • izmir-doğru söyler 13.08.2021 17:29
    bu akarsu 3-5 yılda yeni olmadıki yıllardır varolan akarsu devlet ve belediye burası akarsu parselidir bina yaptırmayacaktı akarsu kenarınıda 50 metre yeşil alan ve park alanı olarak ayrılmalı sonraki alana ev yapılmalıydı 50 yıllık hatanın sonucu bugünlerde cezası kesildi
  • vatandas 13.08.2021 17:23
    Bizim insanimiz ölecegini bilse bile yerini degistirmez, birde üstüne, " bu bilim insanlari ne kadarda cok sey biliyorlarmis!" diye alay ederler.
  • Alp Er Tunga 13.08.2021 16:20
    Mal hırsı, haksız edinim, kamu idaresi göz yumma, suistimal, burası sel yatağı ise neden imar. Mağdur var, mal ve can kaybı var sorumlu yok!!! Bütün felaketlerde kendi kendimize hayıflanıp geçiyoruz. Bütün yükü Türkiyem çekiyor. Buna benzer trajediler tarihe mal olup gidiyor. Enkaza, talana, haksızlığa dur diyelim, başkasının hakkına girmeyelim.
  • Ali 13.08.2021 16:05
    Saçma bir haber,,dere yatağına ev yaptırmak cinayettir,,,ovalara fabrika kurmak cinayettir
Daha fazla yorum görüntüle