Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketinde can kaybı, Çatalzeytin ilçesinde heyelanda yaşamını yitiren 1 kişi ile 34'e yükseldi. İlçede arama- kurtarma çalışmaları sürüyor.

Kastamonu'da çarşamba günü etkili olan şiddetli yağış; Bozkurt, Azdavay, Pınarbaşı, Küre, İnebolu, Cide ve Abana ilçelerinde sele neden oldu. Sel en çok 5 bin 400 nüfuslu Bozkurt'u vurdu. Yağış ile birlikte ilçe merkezinden geçen Ezine Çayı taştı. Çayın taşmasıyla oluşan sel cadde ve sokakları içine aldı; evler, iş yerleri sular altında kaldı. Su seviyesi bazı bölgelerde 4 metreye kadar yükselirken, araçlar sürüklendi. Ezine Çayı kenarında bulunan ve 3 yıl önce yapılan 8 katlı Ölçer Apartmanı yıkıldı, yanında bulunan 2 binanın ön cephesi çöktü.

CAN KAYBI 34'E ÇIKTI

AFAD'dan yapılan açıklamada, Çatalzeytin ilçesinde ilk gün meydana gelen heyelanda hayatını kaybeden 1 kişi ile sel felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısı, 34'e yükseldi. İlçede arama- kurtarma çalışmaları sürüyor. Havadan helikopterler, karadan ise botlar ve iş makineleriyle yürütülen çalışmalarla çok sayıda kişi tahliye edildi. Bugün sabahın ilk ışığıyla birlikte arama çalışmaları devam etti. Çalışmalar yıkılan ve içinde bazı kişilerin olduğu düşünülen Ölçer Apartmanı enkazında yoğunlaştı. Enkazda daha rahat çalışma yapılabilmesi için Ezine Çayı’nın ortasına şerit çekilerek suyun yönü değiştirildi. AFAD ekipleri, burada çalışmalarını sürdürüyor.

HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Sel bölgesi havadan dronla görüntülendi. 1 binanın yıkıldığı, 2 binanın ön cephesinin çöktüğü Bozkurt ilçe merkezindeki tahribat dikkat çekti. Çamur yığını ile dolan mahallenin aralarında odun parçalarının olduğu, binaların sel suları nedeniyle büyük hasar gördüğü görüldü.

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Bozkurt'ta sel ve sel öncesine ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Bir kişinin balkondan çektiği görüntüde, Ezine Çayı'nın sel sularıyla tamamen dolduğu ve yüzeyinde odun parçalarının olduğu görüldü. Diğer görüntüde ise selin mahalle aralarına ilk girişi yer aldı. Caddede ilerleyen ve sel önünde panikle kaçanlar görüntüde yer aldı. Selin kısa sürede caddeyi kapladığı görüldü.

Yorumlar 17 Yorum Var
  • Olay Yeri 14.08.2021 20:32
    bütün felaketin çay üzerine yapılan video 1.10 sn deki 1.köprü yıkılıyor. Kütük ve dal parçalarını tutarak 2.10 sn 2. köprüyü tıkıyor ve selin yönünü ilçeye çeviriyor. Aslında geçip gidecek bir afet, hesapsız, ktapsızca yapılan bir köprü nedeniyle felakete dönüşüyor. Aslında videonun ile başlangıcı bu köprü tıkandıktan sonra oluyor. Yazık. 3 krş luk basit bir demir köprü bir ilçeyi haritadan sildi.
  • Fatih Sultan Mehmet 14.08.2021 20:28
    Dere yatagindan düz alma sel alır ihtiyar yaşta genç kız alma el alır atalarımız ne güzel söylemiş geçmiş olsun Kastamonu rabbim herkese sabır ve şifa versin rabbim daha beterinden korusun
  • İsa Mesih 14.08.2021 20:23
    Dere yatağına yapılan köyler ve ilçeler yüksek yerlere taşınmalı
  • Ali İsa 14.08.2021 20:21
    Dereyatağinda yapılan ilçeler yüksek yerlere kaldırılmalı Bozkurt ilçesi de yüksek bir düzlüğe taşınmalı
  • Ercan 14.08.2021 20:11
    Allah C.C. bu sefer bizi iyi çarptı ...... Her gün işimiz beleşçilik, fesatçılık, dolandırıcılık, Vatan'ı fuhuş, içki, kumar, çıplaklıkla doldurduk, faiz, zina, haram almış başını gidiyor, bu Ülke'de. İslam'dan ve Cihad’tan uzaklaştık, küfür ve zulüm günlük hal aldı, sonucun bu olması da doğal. Sadakasını doğru vermemiş bir Millet olarak, daha çok göreceğiz........ Allah bizleri hayra çıkarsın.
Daha fazla yorum görüntüle