Eski CHP Milletvekili ve Gazeteci Barış yarkadaş katıldığı canlı yayında fidan dikme etkinliğini eleştirirken fena rezil olmuştu.

Barış Yarkadaş canlı yayında şu ifadeleri kullanmıştı;

"Sayın Cumhurbaşkanı bakanlarla birlikte Türkiye'nin değişik yerlerinde fidan diktiler. O zaman acı bir gerçeği söyliyelim. O fidanların en az 9 milyonu tutmayacak. En az 9 milyonu. Bugün o fidanların yüzde sekseni boşuna dikildi çünkü fidan dikme ayı Kasım ayı değildir. Fidan dikme ayı mart, nisan ayıdır" demişti.


Canlı yayına bağlanan Orman Genel Müdürü Bekir Karacaybey ise Yarkadaş'ın söylediklerinin bilimsel olarak bir karşılığının olmadığını belirtmişti. Karacabey, "Bu ay Kasım ayı bugün ülkemiz için fidan dikilmesi açısından ideal bir zamandır. Bu bilimsel olarak da belirlenmiş tespit edilmiş bir durumdur" demişti.

Canlı yayın Moderatörü Mehmet Akif Ersoy ise Barış Yarkadaş'ın açıklamasının bilimsel bir açıklama olmadığını ifade etmişti. Ersoy, "Dolayısıyla Yarış Yarkadaş'ın söylediği o yüzden netleştiriyim izleyicilerimiz açısından sayın Yarkadaş'ın kendisi'de burdayken. 11 milyon fidan dikildi 9 milyonu bunların heder olacak anlamında bir açıklaması oldu bunun bilimsel olarak bir gerçekliği yok. Barış Yarkadaş Allah aşkına şimdi birşey söyliyecem, gazeteciler olarak konuşuyoruz. Alanımız değil. Orman Genel Müdürümüz bağlandı. 11 milyonun 9 milyonu heder olacak dedin."

Gazeteci Metin Özkan ise canlı yayında, "Lütfen onun lafının üstüne laf söylemeyelim." diyerek noktayı koymuştu.

Yorumlar 57 Yorum Var
  • Aydoğan 09.03.2022 13:58
    Namus sözü veren NAMUSSUZ lardan hayır gelmez. Selamlar.
  • Fox okuru 08.03.2022 11:53
    Hem yüzsüz hem arsız hemde yalancı, arpa fazla olunca böyle oluyor demek ki, fondaş yarkadaş sahibinin sesi
  • Gürbüz 08.03.2022 10:07
    Bizim büyükler derdi ki, "Kasım" da dikilen baharda dikilenden daha şanslıdır, "fidanın tutması" bakımından. Çünkü baharda dikilenin önü yazdır. Kuruyabilir.
  • Gürbüz 08.03.2022 10:01
    Türkiye'de var olan tüm çifçi, ormancı, köylü kişilerinin varlığına rağmen böyle bir yalanı söylüyor. Bu noktadanda bu şahsı değerlendirin, sayın okuyucular.
  • Gürbüz 08.03.2022 09:48
    Yarkadaş "Kasım"ı biliyor biliyorda, niyeti fena birisi. Yalanım ortaya çıkarsa, gülmeyle geçiştiririm, diye düşünen ve ortalıkta geçinenlerden biri. Aslında düşkünde, ağlayanı yok. Vah vah.
Daha fazla yorum görüntüle