İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Siirt ziyaretinde bir esnafın kendisine "Burası Kürdistan'dır, inkar ediliyoruz" şeklindeki hadsiz sözü karşısındaki tutumu büyük tepki çekti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Siirt'te esnaf ziyaretinde bulundu, partililerle bir araya geldi.

Kurtalan ilçesine geçen Akşener, beraberindeki partililerle esnaf ziyaretinde bulundu, vatandaşlarla görüştü, sorun ve talepleri dinledi.

HADSİZ İFADELERE TEPKİ ÇEKEN DURUŞ!

Cemil Taşkesen adlı esnafın, "Dilimiz inkar ediliyor, kimliğimiz inkar ediliyor, 'Kürdistan' inkar ediliyor. Biz buna karşıyız. Şu an sizin bulunduğunuz yer 'Kürdistan'dır ama ne yazık ki Meclis'te bu 'Kürdistan' inkar ediliyor." sözleri üzerine Akşener, şunları kaydetti:

"İnsanların Kürt, Türk, Alevi, Sünni olması etnik aidiyetleridir. Dini aidiyetlerine, mezhepsel aidiyetlerine herkes saygı duymak zorundadır. Sen, 'Burası Kürdistan' diye tariflersen... Ben başından beri bir şey söylüyorum. Biz bu ülkenin sınırları içerisinde bir bütün müyüz, değil miyiz? Sorunun cevabı bir. O cevabı da verecek olan hem sensin hem benim. Ben Türk'üm, sen Kürt'sün. Dolayısıyla bir Kürt'le bir Türk'ün vereceği bir cevaptır. Diyeceğim ki 'Cemil, bu coğrafyada, bu Anadolu coğrafyasının bir bütün olarak, ta Edirne'den Kars'a denir ya, oraya kadar olan sistemin içinde pek çok etnik aidiyet var, pek çok dini, yani Müslümanlığın içinde farklı farklı inançlar var, mezhepler var. Bunlarla ilgili biz bir miyiz, bütün müyüz? Sen buna 'evet' diyorsan... Seni inkar eden yok. Onu böyle kabul etmem mümkün değil. Bu ayrışmadır. Bunu kabul etmem mümkün değil."

O ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI

Ziyarette 'Senin şu an bulunduğun yer Kürdistan'dır, ama ne yazık ki Meclis'te bu Kürdistan inkar ediliyor" şeklinde sözler sarf eden Cemil Taşkesen isimli şahıs, Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, Kurtalan ilçe merkezindeki ikametinde yakalanarak gözaltına alındı.

Yorumlar 390 Yorum Var
  • Bayraktar TB-2 05.11.2021 00:43
    Kim bunun gibi ifadeler kullanıyor ve devlete kafa tutuyorsa vatandaşlıktan çıkartıp direk sınır dışı edeceksin. Mal varlıklarına el konulup şehit ve gazi yakınlarına dağıtılacak. Teröristlerin ve sempatizanların ailesinden veya akrabalarından devlete karşı gelenlere de aynı muameleyi yapacaksın. İsrail böyle yapıyor. AB-D'de Deaş veya El Kaide milletvekillerine izin veriliyor mu ? Meclislerine girebiliyorlar mı ? Biz niye Mehmetçiğe kurşun sıkanlara bu hakları tanıyoruz. Bu herif zaten kripto bir Ermeni tıpkı diğerleri gibi..
  • hah 04.11.2021 13:06
    adam gözünün içine baka baka burası kürdistandır diyor oda aval aval bakıyor
  • Fatih 02.11.2021 19:13
    Bu adam bölücü akşenerde oy uğruna bır şey doyemedi yazık millıyetcı lik nerde
  • Celal 02.11.2021 14:34
    Yazıklar olsun Meral Akşener orada Türkiye Cumhuriyeti toprağıdır diyemedin nerede kaldı senin milliyetçiliğin
  • Ali 02.11.2021 05:48
    Bunu bahçeliye söyleyemez di bile gevşeklere söylüyorlar
Daha fazla yorum görüntüle