2 Kasım 2021 Salı ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

ABD’li sağlık kuruluşundan aşı açıklaması
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), Covid-19'a karşı aşıyla üretilen antikorların, doğal enfeksiyon ile elde edilenden 5,49 kat daha güçlü olduğunu açıkladı. Uzmanlar, doğal bağışıklık çabası içinde olan insanları hastaneye yatış ve ölüm riski konusunda uyararak aşılamanın önemine dikkat çekti.


Bakan Özer’den uzaktan eğitim açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun da onayladığı kurallara harfiyen uyarak yüz yüze eğitime devam etme kararlılığı içerisindeyiz.” dedi.


MİT'ten nokta operasyon
Türk istihbaratının aylar süren takibiyle başlatılan ikiz casusluk operasyonunda MOSSAD'ın 15, Rusya'nın 6 casusu peş peşe yakalandı. Rus casusların hedefinde, Türkiye'de yaşayan "Abdülhâkim" isimli bir Çeçen muhalifin olduğu belirtildi.


       
Paris-Londra hattında tansiyonu düşüren adım
Macron, Fransız balıkçılarının İngiliz kara sularında avlanması için lisans vermeyen İngiltere’ye yönelik uygulamayı planladığı misilleme önlemlerinin ertelendiğini açıkladı.
           
Dış ticarette makas kapanıyor! 
Türkiye, bu yıl ihracatta aylık ve yıllık bazda rekorlar kırarken, ihracatın ithalatı karşılama oranı da yüzde 93,4 ile cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine çıktı.


Binance'da işlemler ikinci kez durduruldu
Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance, kripto para çekme işlemlerinin ikinci kez durdurulduğunu açıkladı.
           
Galatasaray'dan Felipe Melo açıklaması!
Galatasaray Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir, Felipe Melo'nun sarı kırmızılılara tekrar döneceği yönünde çıkan iddialara cevap vererek "Melo, Galatasaray'ın gündeminde yok." dedi.
 

Yorumlar 8 Yorum Var
  • tepki 02.11.2021 20:01
    onun icin mi usa hergun rekor kiriyor madem care ise yapsinlar
  • Zonguldaklı 02.11.2021 18:59
    Her şeyi ne de çok bilenimiz varmış! Dünyada herşeyi bilen başka bir millet var mı ki! Bir tek uzmanları bilmiyor! Vay be !!!
  • Harun 02.11.2021 18:19
    Biz Türkler; ona, şiracının şahidi bozacı diyoruz
  • Cengiz 02.11.2021 17:51
    Katmerli yalan, hastalığı geçirip doğal bağışıklık kazanan kişinin vucudu sadece antikor üretmiyor.Tüm vucut virüsün canlısıyla savaştığı için ve de virüsün sahip olduğu 26 protein ve genom yapısına karşı da virüsün rontgenini çekip bağışıklık geliştiriyor. Aşılarda ise mRNA tek protein üzerinden, inaktif aşı ise 4 protein üzerinden bağışıklık geliştiriyor.İnaktif aşı bile mRNA'ya göre daha avantajlı, çünkü hem 4 protein üzerinden hemde ölü virüs verildiğinden genom üzerinden bağışıklık geliştiriyor. Sonuç olarak hastalığı doğal yoldan geçirmek, bağışıklık bakımından hepsinden üstün.Kanmayın böyle demeçlere.
  • Ahmet 02.11.2021 17:44
    Bir vatandaş haberi iyi oku aşı ile etki daha fazla yazıyor.
Daha fazla yorum görüntüle