24 Kasım 2021 Çarşamba ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Hüseyin BİÇE

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

Cüceliğin çaresi bulundu

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) 5 yaş ve üzeri çocuklarda cüceliği önlemek için kullanılan Voxzogo isimli aşıya onay verdi. Senede 2 santimetreye yakın boy uzatan tedavi için yıllık yaklaşık 320 bin dolarlık fiyat belirledi.

Öğretmenlere müjde!

24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmenlerin haklarını güvence altına alacak Öğretmen Meslek Kanunu çıkarmak için hazırlıkların tamamlandığını açıkladı.

1 Ocak'tan itibaren başlıyor!
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "1 Ocak 2022 tarihinden itibaren tutuklamaya itiraza asliye ceza mahkemesi hakimleri bakacak." duyurusunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan küresel ekonomi mesajı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgının ekonomiye etkisine ilişkin, "Arz talep dengesizliği fiyatları artırdı. Emtia fiyatlarındaki olağan dışı seyir dünyada enflasyonu tetikledi" dedi.

Tüpraş duyurdu: 10 milyar dolar yatırım yapacak
Tüpraş, Stratejik Dönüşüm Planı kapsamında, 2035'e kadar 5 milyar dolar, 2050'ye kadar toplamda 10 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı.

Türksat 5B'nin fırlatılacağı tarih açıklandı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat 5B uydusunun aralık ayı sonunda fırlatılmasının planlandığını açıkladı.Galatasaray'a derbi faturası!

Fenerbahçe derbisinin ardından Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, kulüp başkanı Burak Elmas ve yönetici Rezan Epözdemir, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sev edildi.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • khn 24.11.2021 20:38
    önce gdlo gidayla cüce yapip sonra siviyla cikariyorlar..tez antizez anlayin yahu
  • Guaidoglu 24.11.2021 19:15
    Kapitalist sistem iste. Az tut Cok talep olsun. Biri gelir Alternatif üretir insallah. Veya Allah bize bir bitkide verir Insallah.