Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yurt dışında yaşayan vatandaşların döviz cinsinden birikimlerini Türk lirasında değerlendirebildiği Yurt Dışında Yerleşik Vatandaşlar Mevduat ve Katılım Sistemi (YUVAM) hesabı için kamu spotu hazırladı.Kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanan spot, televizyonlarda ve sosyal medya hesaplarında yayınlanacak.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Huryenili 15.02.2022 18:28
    Bu Yuvam projesi cifte vergilendirmeden dolayi tutmaz.Herkese bir otomobil ithal hakki verilsin arac basina belli bir vergi alinsin memlekete EURO yagar!
  • ... ... 15.02.2022 14:32
    türkiyede yazlık dahi olsa bir adresiniz kayıtlı ise burdada ikametiniz bulunması sebebi ile vergi vb. yaptırımların önüne geçmiş oluyorsunuz. bu durumda hiç bir ülke buradaki birkiminize vergi yaptırımında bulunamamaktadır. ayrıntılı bilgi için bankanız ile görüşebilirsiniz.
  • Şenol karadeniz 15.02.2022 14:18
    Arkadaş sosyal yardım almıyorsan paranın nerden geldiği belli ise türkiyede vergisini ödüyorsan kimse karışamaz korkmayın getirin paralarınızı altınlarınızı oralarda hansa kaptırmayın sizlere bu imkanı reisimiz verdi şimdi sıra sizde emir demiri keser arkadaş
  • Isparta 15.02.2022 14:04
    Taşıma suyla değirmen dönmez. Ekonomi düzelmez üretimi artırmak lazım. Dışarıdan gelecek para da mal da bize çok fazla faydası olmayaktır.
  • Ethem 15.02.2022 13:56
    Diyelim parami tl ye cevirdim Bankaya yatirdim. Ertesi gunde avrupada yasadigim ulke turkiyeye dedi ya arkadas benim ulkemde biri var adi bu bana onun bi mal varligini ne kadar oldugunu bildir dese ne olur acaba. Cevap net.tum mal varligina vergi carptirilir ve bu mal varligini önceden bildirmedigin icinde ceza yazilir.hele bide devletten para yardimi aliyorsan oda gitti. Ne olacak ozaman. Biri yazsin lutfen bu ab ile olan finansal antlasma nedir diye
Daha fazla yorum görüntüle