İstanbul'un yoğun kara teslim olduğu sıralarda İsviçre'de lüks bir kayak tatilinde olması ve mağdur vatandaşları trollükle suçlaması büyük tepki çeken İBB sözcüsü Murat Ongun "Benim hatam THY ile uçmak oldu" sözleriyle kendini savundu.

Meteoroloji İstanbul için yoğun kar yağışı uyarısı yapmasına rağmen İBB'nin önlem almaması binlerce kişiyi mağdur etmişti. Ongun, yaptığı açıklamada müfettişlere hesap sorarlarsa gerekli açıklamayı yapacağını, söyleyerek istifa kapılarını kapamaya çalıştı. Ongun ayrıca İBB Başkanı İmamoğlu'na kaldığı otelin faturasını gösterdiğini iddia etti. Ama kamoyu ile faturasını paylaşmadı. Oysa böyle bir skandal sonrası kamoyunun kendisinden beklentisi hesabını kamoyuna vermesiydi. CHP'ye yakınlığı ile bilinen birçok isim bile Ongun'un İsviçre skandalı sonrası istifa etmesi gerektiğini ifade etmişti. Ongun ise sadece mifettişlere gerekli bilgileri vererek, bir nevi "hesap vermiş" izlenimi yaratmaya çalıştı.

İSTANBUL'DAN PAYLAŞIM YAPIYORMUŞ İZLENİMİ VERMİŞTİ

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla İstanbul'da kar yağışı ile mücadele ediyormuş izlenimi veren Ongun, İsviçre'de tatil yaparken karda evlerine ulaşmak için mücadele eden vatandaşları trollükle suçlamıştı. 

THY'Yİ HEDEF GÖSTERMEYE ÇALIŞTI

TELE 1'de Enver Aysever'in sorularını cevaplandıran Ongun, Türkiye'nin en güzide kurumlarından biri olan THY'yi de hedef almaktan çekinmedi. Seyahatinin ortaya çıkmasının verdiği hezeyanı örtbas etmek için "Benim hatam THY ile uçmak oldu. Ben hesabımı İmamoğlu'na verdim. Tatilimi nerede yaptığım çok da önemli değil." ifadelerini kullandı. Oysa Ongun başka havayolu şirketi ile seyahat etmiş olsa bile, bu İstanbullunun çile çektiği o günde onun İsviçre'de tatilde olduğu gerçeğini değiştirmeyecekti.

MEMDUH BAYRAKTAROĞLU'NUN SÖZLERİ AKILLARA GELDİ: MURAT ONGUN HEMEN İSTİFA ETMELİ YA DA GÖREVDEN ALINMALI

CHP'ye yakınlığıyla bilinen Bayraktaroğlu, "Courchevel'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı öyle 13-14 gün değil 3 gün bile tatil yapabilecek kişisel imkana sahip değildir. Mümkün değil. Türkiye'nin ancak çok sayılı çok üst düzey zenginlerinin gidip tatil yapabildikleri bir yer Courchevel." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar 99 Yorum Var
  • alp066 18.02.2022 21:54
    Ekrem İmamoğlu nun en büyük vaadi neydi hersey cok güzel olacak ve hepinizi kucaklayacagim. 1. vaadi henüz gerceklestiremedi ama İstanbulluyu çok güzel kucaklıyor. Suya zam yaparsa kendide o çok pahalı otele kendide gider artık
  • SİZDEN BİRİ 18.02.2022 21:47
    Bu tipler, YÜZÜNE KAR YAĞINCA "YARABBİ ŞÜKÜR..." DİYENLERDEN... "YÜZ" YERİNE BAŞKA BİR ŞEY TAŞIYANLARDAN... TİP!...
  • aziz istanbul 18.02.2022 21:27
    courchevel ultima residencete haftalıgı 65000 eurodan kaldıysa halk adamı..yaşa ongun..ağır çalıştın.hakkındır!!kılıcdaroğlunun 100000 lik gecelemesi gibi..senin neyin eksik..alışacak bu istanbullu hizmet olmadan 100.000 lik yemeğe..tatile..kayağ..adamlar KAYMAK İSTİYOR ..size ne!!
  • Osm 18.02.2022 21:19
    Gittiği yer dünyanın en zenginlerin gittiği yer. Senin orada 2 gün kalmaya ceddin dayanmaz kimin parasıyla gittin.
  • misafir 32 18.02.2022 20:46
    THY ile uçmaktan pişmanmış, adamlar yerli olan her şeye düşman...
Daha fazla yorum görüntüle