Türkiye'de 30 yıldır bulunan ve Youtube kanalında İngiliz "Mick amca" diye bilinen Mick Scarsbrook yabancı gözüyle ülkemizde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Enflasyon, hayat pahalığı ve enerji konusunda Türkiye'nin dışa bağımlılığı bakımından zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Scarsbrook Türkiye'nin bunları kısa sürede çözecek bir potansiyele sahip olduğunu son bir kaç yılda başardığı müthiş işlerle örneklendirdi.

"SON BİR KAÇ YILDA İNANILMAZ ŞEYLER BAŞARDILAR"

İşte "Mick amca"nın sosyal medyada gündem olan sözleri;

Türkiye'de son birkaç yılda başarılanlara bakarsanız, inanılmaz bir şey. Yeni okullar ve hastaneler, otoyollar ve ana yollar var ki İngiltere ve Avrupa'dakilerle aynı seviyede veya daha iyiler. Yeni bir şehirler arası yüksek hızlı tren ağı var, birkaç yıl içinde tamamlandığında 10.000 kilometreden uzun rayla Türkiye'deki bir çok şehri bağlayacak. İstanbul-Ankara kısmı birkaç yıl önce tamamlandı.

İLGİNÇ İNGİLTERE KIYASLAMASI

Bu ironik çünkü İngiltere'de hâlâ antik bir sistem var ve hükumetin sadece 300 kilometre rayı planlaması 10 yıl sürdü ve onun da yarısı rafa kaldırılacak.  Ayrıca Türkiye'deki tren fiyatları İngiltere ve Avrupa'daki fiyata göre çok az. Türkiye'deki şehirler arası uçuşların fiyatı da makul ve Türkiye'nin heryerinde hava alanları var, yeni İstanbul hava alanı belki de dünyanın en büyüğü.  Bilmiyor olabilirsiniz ama Türkiye'nin büyük ihracatları var, örneğin demir, çelik, bakır, krom, tekstil, her türden pazar ürünleri, mesela kabuklu yemişler, domates, sebze ve meyve. Ayrıca devasa bir arab a endüstrisi var, araba parçaları buna dahil.Hyundai, Toyota, Fiat, Renaultve Ford gibi büyük şirketlerin büyük yatırımları mevcut. 

TOGG VE ENERJİ YATIRIMLARI

Ayrıca dünyanın en büyük otobüs, kamyon ve kamyonet üreticileri arasında, ihracatın %85'i Avrupa'ya ve İngiltere'ye gidiyor. 2018'de TOGG isimli bir şirket kuruldu, T-O-G-G, elektrikli arabalar  üretmesi amaçlanıyor, arabaların bu yılın, 2022'nin sonunda Türkiye'deki üretim hattından çıkması bekleniyor. Türkiye'nin gelecek için çevre dostu çabaları açısından başka bir artı bu. Türkiye bu konuda dünyadaki birçok modern ülkeden ileride, güneş, hidroelektrik ve rüzgar enerjisine devasa yatırımlar mevcut. Türkiye enflasyonla mücadele etmek için olağan dışı bir strateji deniyor. Geleceğe yönelik endüstriyel ve üretim potansiyeli, birçok yabancı yatırımcı ile oldukça iyi görünüyor.

Yorumlar 78 Yorum Var
  • Memet 24.02.2022 11:31
    Elin yabancısı Erdoğan'ın neler yaptığını tek tek biliyorsa bizde kör olasicalar görmüyor hele bimuhalefet varki Allah düşman başına versin muhalefet deyil bu ülkenin yüz karaları sanki bu ülkenin düşmanları gibi gidip bize kim dusmanilkik ediyorsa onların yanında oluyuyor böyle geri. Zekalı muhalefet olmaz olsun ezelde beridir bu ülkeye ellerinden gelen kötülüğü yapan bir parti varki elerinden gelse bu ülkeyi yerle yeksan edecekler oda CHP bizim içimizdeki en büyük düşman chpedir
  • abdulbaki 23.02.2022 21:53
    ingilizde biliyor ki, chp iktidarında elektrik dahi bulamayacağı, yolların harap olup, havalimanlarının yarısının çürümeye terk edileceğini biliyor. hele pkk ile beraber edenlerin ilk hedefide yerli silah sanayimizi bitirmektir.
  • Vatandaş 23.02.2022 07:46
    Amca cok güzel analiz ederek herşeyi anlatıyor ya bizim altılı silahşörler yapılanlardan rahatsızlık duyuyor ve şikayet ediyor o malum yerlere bize yardım edin birlikte durduralım bu yapılanları sizin istediğiniz ggibi olalim . Allah bunlara fırsat vermesin.
  • Vatansever 23.02.2022 07:16
    Bir yabancı bu gerçekleri görüyor bizim bazı nankörler inkar ediyorlar Başkan ve ekibi 20 yıldır çok güzel işler yaptılar ALLAH CC razı olsun inşallah hep geleceğimiz için dir
  • Beyin tutulması 23.02.2022 06:37
    Onlar yahudi,ermeni,ve Rumlardan oluşan yuvarlak masa şövalyeleri, kökenleri araştırılsın göreceksiniz.
Daha fazla yorum görüntüle