Çankırı Valisi Abdullah Ayaz'dan "stokçuluk" ve "fahiş fiyat" açıklaması: - "Ürün bulunmaması gibi bir durum kesinlikle olmayacak. Biz bunu bir kere daha garanti etmek istiyoruz"

ÜRÜN BULUNMAMASI GİBİ BİR DURUM KESİNLİKLE OLMAYACAK

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, "stokçuluk" ve "fahiş fiyat" uygulamalarına ilişkin, vatandaşların sosyal medyada yazılan spekülasyonlara itibar etmemesi gerektiğini, ürün bulunmaması gibi bir durumun kesinlikle olmayacağını söyledi.

Vali Ayaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle son dönemde stokçuluk, rekabet ve perakende satış kurallarına aykırı satışların yapılması ve haksız fiyat artışları konularının hassasiyet arz ettiğini belirtti.

İl genelinde denetimlerin aralıksız devam ettiğini ifade eden Ayaz, "Bugüne kadar bir sıkıntı yaşanmadı. Biz vatandaşın hiçbir şekilde mağdur olmaması, ticaretin kurallara göre işlemesi noktasında kesintisiz olarak görev ifa etmeye arkadaşlarımızla birlikte devam etmekteyiz." dedi.

Yorumlar 14 Yorum Var
  • yalnz boz kurt 10.03.2022 20:19
    vali bey bu fağiş fiyat günübirlik olan birşey değil,, tamam emeğinize sağlık ürün üreticiden alınnır ken daha tefecilerin eline gec mesi icin calış malar başladı vede birilerin,n sayesinde mazat fiyatına gecmesi sağlandı,tüm gıdalarda aynı .üretici boğuldu,şimdide tüketici soyuluyor,,,,.
  • misafir 10.03.2022 19:15
    Ürün var zaten ama fiyatı pahalı.
  • Volkan 10.03.2022 18:47
    Denetimler o kadar sık olmalı ki vatandaş markette bizzat şahit olmalı,günde 2 defa habersiz baskın yapılıp hapis dahil ağır cezalar kesilmeli.Topu topu 5-6 çeteleşmiş market var, bunlara nefes aldırmayın,millet te bakkallar ve küçük marketlere yönelsin, çete marketlerden alışveriş yapmayalım bak nasıl eskisi gibi fiyat düşürme yarışına girecekler.Bakkalları manavları bırakmak yanlışmış demekki millet olarak bunu anladık.
  • Mahmut 10.03.2022 16:08
    Sayın Valim bizim burda da denetim oldu, kapkaç gününde 139 tl. olan yağ , denetim yapılıp , gemilerin geliyor haberinden ve muhtarlara kontroleri havale ettikten sonra yağ 165 tl. Yağ yok diyen yok ki zaten fiyat fiyat fiyat. Zamlı alıp zamlı satsalar neyse eldekilere bindirdikçe insanın zoruna gidiyor. Ha birde biraz önce bime baktım 2 ad. 1kg yağ alırsam 67 tl. , 1 ad.2 lt yağ alırsam 69.50 tl. bu kadar şirazeden çıktı galiba bu işler , gelin başka eylem ve söylemlerle çözün bu işi. Fark etmiyor yoksa bugün yağ oluyor, yarın iğne oluyor öbür gün iplik oluyor . Çözümsüzlük ve acziyet insanı kahrediyor. Yazık bu güzel vatanıma yazık...
  • Misafir 10.03.2022 15:04
    sayın valim fahiş fiyat sadece sıvı yağda yok.Benzine çözüm bulabilir misin onu söyle.Sosyal medya benzin spekülasyonu dolu.
Daha fazla yorum görüntüle