Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin insani yardım için Ukrayna’na gönderdiği ‘Mobil Yemek Tırı’ bölgeye ulaştı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Rusya saldırısı altındaki Ukrayna'da acil insani ihtiyaçların karşılanması için harekete geçmiş ve Antikkapı A.Ş. bünyesindeki ‘Mobil Yemek Tırını’ bölgeye göndermişti. Romanya-Ukrayna sınırındaki Siret şehrinde konumlandırılan tır, AFAD gözetiminde yemek dağıtımına başladı.

SİRET ŞEHRİNDE KONUMLANDI

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının ardından Türkiye harekete geçmiş, acil insani ihtiyaçların giderilmesi için AFAD Başkanlığı’nca toplanan yardımlar Ukrayna’ya ulaştırılmıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de Antikkapı bünyesinde bulunan ‘Mobil Yemek Tırını’ geçtiğimiz hafta bölgeye sevk etmişti.

YEMEK ÜRETİMİNE BAŞLANDI

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı’na teslim edilen yemek tırı Ukrayna-Romanya sınırındaki Siret şehrinde konumlandırıldı. AFAD görevlileri yemek tırında bölge halkı, mülteci ve görevli personel için yemek üretimine başladı. ‘Mobil Afet Tırında’ pişirilen yemekler AFAD ekipleri tarafından dağıtılıyor.
 
MOBİL AFET TIRI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kısa bir süre önce Antikkapı A.Ş.'nin bünyesine kattığı mobil yemek tırı, Ukrayna’daki insanlara hizmet verecek. Yemek aracında 2 ton temiz su tankı, 1 ton atık su tankı, dışarıya bağımsız olarak 5 gün çalışabilecek jeneratör bulunuyor. Araçta günlük 20 bin kase çorba ve 6 bin kişilik 3 çeşit yemek üretebiliyor. Araç dışarıdan elektrik bağlantısı yapıldığında ise sınırsız çalışabiliyor.

Yorumlar 82 Yorum Var
  • Zuagır 16.03.2022 17:48
    Bır tas sıcak corba bu ortamda buyuk bır degerdır hırıstıyanda olsa dınsızde olsa coluk cocuk var mazlumlar var .
  • adil öner 16.03.2022 16:08
    TIP BAYRAMINDA GREV YAPIP AÇIZ DİYEN DOKTORLAR UTANSIN. TABİPLER BİRLİĞİ KİMİN YANINDASIN NE YAPMAK İSTİYORSUN.BİR BARDAK SU VEREBİLDİNMİ BU İNSANLARA.BAKIN GERİCİ DEDİĞİNİZ ZALİM DEDİĞİNİZ ERDOĞAN DÜNYADA KOŞMADIĞI MAZLUM KALMADI.YA SİZ.ACİLE GELEN HASTAYA BİLE ACİL LİKMİ DEĞİLMİ BİZ KARAR VERİRİZ DİYEREK GERİ ÇEVİREN BOYKOTCULAR ÜLKENİZLE GURUR DUYUN SİZDE BİRŞEYLER YAPINDA ALKIŞLAYALAIM.yazıklar olsun o taksimde UTAN ERDOĞAN DİYE SÖZDE DOKTORA YAZIKLAR OLSUN. EĞER UTANMA VARSA SENDE İSTİFA ET GİD İŞ BULABİLİRSEN ÖZEL HASTANEDE ÇALIŞ HEMEN İSTİFA ET.YERİN YOK DEVLET HASTANELERİNDE. SAĞLIK BAKANIM ATINIZ BUNLARI DERHAL.GİDEMEZLER O KAPASİTE ŞAHSİYET YOK..İŞ BULUNDA DEVLET RAHAT ETSİN
  • ZİYA AYDIN 16.03.2022 15:21
    Bütün vahşet ve zulümler karşısında, insanların kimliğine ve rengine bakmaksızın aynı ızdırabı duyuyorum. Bu anlayış benim mensubu olmakla onur duyduğum Müslüman ve Türk olmanın Ahlak, Gelenek ve göreneğinin tabii bir sonucudur.
  • DostAcıDer 16.03.2022 15:20
    Turan ; çin-abd savaşında abd lehine gaza gelip bedava asker olup abd çıkarı için ölmektir. 650 yıllık osmanlıda, turan mı vardı ?
  • ZİYA AYDIN 16.03.2022 15:12
    İzlerken göz yaşına boğuldum. Benin için mağdur ve masum insanların Dini, Dili ve Renginin hiç bir önemi yoktur. "mağdurlar önce insan" olarak görülerek davranılmalıdır. Müslüman Türk olarak zulüm gören, ezilen ve horlanan, toprağından evinden parkından edilen Filistinli de olsa, Ukraynalı da olsa aynı ızdırabı duyuyorum.
Daha fazla yorum görüntüle