CHP'li Bakırköy Belediyesi'nin zabıta ekipleri Uluslararası Makine Fuarı'nda Türk iş insanlarını utandıran, yabancıların hayretle karşıladığı bir uygulamaya imza attı. 

Zabıta ekipleri 15 kişilik ekiple Yeşilköy'de Uluslararası Makine Fuarı'na bir baskınla tabela vergisi için ellerindeki metrelerle alana dalınca zor şartlara rağmen Türk iş insanlarının büyük zahmetlerle fuar düzenleyerek yabancıları çekmeyi başardığı etkinlikte ülkemiz adına rencide edici görüntüler yaşandı.

Zabıta ile tartışan katılımcı firma sahipleri görevlileri stantlarına sokmak istemediler. Yaşananlar sırasında Türkiye'ye ticaret için gelen yabancı alıcılar da şaşkınlık yaşadı.

ŞEKİB AVDAGİÇ: SÖZÜN BİTTİĞİ YER, YORUMSUZ

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç sosyal medyadan paylaştığı videoda tepki göstererek "Türkiye'nin ihracatını savaş şartlarına rağmen geliştirmeye çalıştığı, yabancıları bin bir güçlükle fuarlarımıza getirdiğimiz bu dönemde özellikle yabancı ziyaretçileri rencide eden, rahatsız eden bu yaklaşımı şiddetle kınıyoruz. Türkiye’de küresel rekabetçiliğimizin, üretimimizin gelişmesinin önündeki en büyük engel yine biziz, kendimiziz. İstanbul Fuar Merkezi’ndeki Uluslararası Makine Fuarı'nda “Bakırköy Belediyesi zabıtalarının” teftiş girişimi, bunun somut örneği. Sözün bittiği yer, yorumsuz…" ifadelerini kullandı.

FUARDAKİ TÜRK İŞ İNSANLARININ TEPKİLERİ

Dünyanı hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok. Yasal mevzuat varsa normal ama 15 tane zabıtayla birlikte standın içine bir anda dalıp sanki bir suç işlemişiz gibi içeride misafirler varken yabancı müşteriler varken gelmeleri çok kötü oldu.  

"UTANÇ DUYDUM"

İlk defa hayatımda böyle bir şeyle karşılaştım. Kendimi bir an bir semtin pazarında hissettim. Yabancı müşterilerle masada oturuyorduk. Zabıta elinde metreyle geldi tabelaları ölçüyor. Bu şekilde bir muamele görmekten utanç duydum.

YABANCILARIN TEPKİLERİ

Kolluk kuvvetlerinin işinin ticarete karışmak değil insanların sorunlarına çözüm üretmek olduğunu düşünüyorum.

"BİR FUARDA OLABİLECEK EN KÖTÜ ŞEY"

Hayır asla. Aslında bu tarz bir uygulamayı hiç duymamıştım. Muhtemelen bir fuarda olabilecek en kötü şey bu olsa gerek. Çünkü burada iş yapılıyor. Burada asılı olan tabelaların vergisi için buraya gelmeleri beni şaşırttı. 

"İLK DEFA GÖRDÜM"

Bu uygulamayı ilk defa görüyorum, biraz şaşırdım tabi. Sebebini bilmiyorum ama garip bir durumdu. Tabiki bir yabancı olarak buraya ticaret fuarı için geldiğimde, burada kolluk kuvvetini görmek istemem. Güvenli olabilir ancak neden burada olduklarını anlamadım. Yani kolluk kuvvetlerinin fuar esnasında standları kontrol etmesinin iyi olmadığını düşünüyorum. 

MECLİS ÜYESI HALİT CEBECİ: KABUL EDİLEMEZ

Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesi Halit Cebeci, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, reklam ve tabela vergisi bahanesiyle yaşanan durumun bilinçli yapıldığını ve kabul edilemez olduğunu söyledi.

Aslında zabıta marifetiyle bu işleri yaptıran aklın sorgulanması gerektiğini söyleyen Cebeci, "Uluslararası bir fuar organizasyonunda, yabancı misafirlerin de bulunduğu bir sırada, Bakırköy Belediyesi zabıtalarının buraya adeta baskın yaparcasına gelmesi utanç verici bir durumdur. Olmaması, yaşanmaması gerekiyordu." dedi.

Bakırköy'de yaşayan ve siyaset yapan bir kişi olarak bu durumdan çok üzüntü duyduğunu ifade eden Cebeci, belediyenin fuar alanında böyle uygunsuz çalışmalar yapmak yerine ilçede cumartesi günleri hukuka aykırı açılan pazar yerleriyle ilgilenmesi gerektiğini kaydetti.

 ''BAKIRKÖY BELEDIYESI ZABITALARI ASLI IŞLERINI YAPMAKTAN ÇOK UZAKTALAR''

AK Parti Bakırköy İlçe Başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane ise Bakırköy'de her cumartesi günü gerekli izinler alınmadan 22 sokağın kapatılarak pazar yerine dönüştürüldüğünü ve ilçenin yaşanmaz hale geldiğini, zabıtanın ise bu konuda bir şey yapmadığını söyledi.

Zabıtaların, uluslararası bir fuar yerine pazar yerine gitmeleri durumunda asli görevlerini icra etmiş olacaklarını kaydeden Kestane, şöyle konuştu:

"Bakırköy Belediyesi zabıtaları asli işlerini yapmaktan çok uzaktalar. Şu anda uluslararası ekonomik mücadele verilen, salgın sonrası savaşın da olduğu bir dönemdeyiz. Böyle bir dönemde, ülkemize yabancı yatırımcıların da geldiği bir yerde, bir grup zabıtanın oraya girip adeta gövde gösterisi yapar gibi insanları rahatsız eden uygulamasını Türkiye ekonomisine kasıtlı yapılmış siyasal bir hareket olarak değerlendiriyorum. Siyasi bir sabotaj olarak görüyorum. Ekonomiyi baltalamak üzere görevlendirilmişler."

Zabıtaların, firmaların levha boylarının ölçümü ve tabela vergisi için böyle bir yetkileri olsa dahi fuar alanına böyle girmemeleri gerektiğine dikkati çeken Kestane, fuarın kapalı olduğunu zamanlarda bu işlerin yapılabileceğini kaydetti.

Yorumlar 340 Yorum Var
  • emre19 21.03.2022 20:44
    İki gunde devlet kurumlarini toririze ederler. Ellerinde imkanlari yok. Bunlar degilmiydi 1977 de taris olaylarinda calistiklari makinalarin ekipmanini sokup, sokak kavgalarinda kullanip devletin malina milyonlarca zarar acan, unuttukmu zannediyorlar.
  • reha 21.03.2022 13:30
    CHP BU rahmetli anam anlatırdı jandarma köye baskın yapardı ahırında 3 inek varsa birini alıp giderdi vergi diye . yine iktidar olsunlar önce devleti yağmalayacaklar sonra faşizmin ne olduğunu milletin gözüne baka baka gösterecekler . zavallı gençler chp yi sosyal demokrat zannediyorlar ama faşist bir partidir .hemde amerikancıların kıralıdır. uçak fabrikasını otomobil fabrikasını hep chp denen amerikanın uşağı parti kapatmıştır.
  • belde 20.03.2022 19:22
    yatırım ve sermaye düşmanlığı. belediyeciliğin yüz karası. ondan sonra iş yok diye bangır bangır bağırırlar. adına da siyaset derler
  • Çetin 20.03.2022 16:00
    CHP benim gözümde bitmiş rezil bir yönetim içinde işleri güçleri düzeni yıkmak olmuş size oy yok benden reziller partisi
  • misafir 32 20.03.2022 15:56
    Bilinçli yapılmış, sorumlular derhal tespit edilip gereken yapılmalı..
Daha fazla yorum görüntüle