Global Haber TV'de Sultan Arınır'ın sunduğu Artı Eksi programında Ukrayna'nın Rusya işgali altındaki  Odesa Körfezi açıklarında Ukrayna tarafından döşenen ve fırtınada kopup sürüklenmeye başlayan mayınlar konusu gündeme geldi. Program konuğu Genelkurmay İstihbarat eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin büyük tehlikeye dikkat çekti.

İsmail Hakkı Pekin bu mayınların İstanbul'a gelme olasılığının bulunduğunu ve boğazdan geçişi sırasında Türkiye'ye ait veya başka bir ülkenin gemisine çarpma riski bulunduğunu bunun da çok büyük tehlikeye yol açacağına dikkat çekti. 
İsmail Hakkı Pekin mayın konusunun çok tehlikeli olduğunu söyleyen İsmail Hakkı Pekin "Deniz mayınları çok daha tehlikeli ve çok daha güçlüdür. Rahatlıkla bir gemiyi batıracak güçtedir. Herhalde bu  mayınlar şu anda soruşturuluyordur. Umarım Türkiye ile Ukrayna arasında veya Ukrayna ile başka ülkeler arasında bir çalışma vardır." dedi. 

Mayınların 2. dünya harbinden kaldığı iddiası üzerine Pekin, bu durumun tehlikeyi daha da büyüttüğünü bunun Hürmüz boğazının kapatılması gibi bir risk doğurduğuna dikkat çekerek "Bu boğazlarınn kapatılmasına yol açacak bir olay olur" dedi. 

Yorumlar 14 Yorum Var
  • abdulbaki 21.03.2022 14:09
    gelebilir. mayın temizleme işinin dikkatli yapılması lazım. Bu tamamen rusyanın bir oyunu. dolaylı yoldan güya bizi tehdit ediyor. ülkemin mayın temizleme gemileri var ve bir ticari gemiye çarpmadan temizlenmelidir.
  • Yusuf YILDIZ 21.03.2022 08:52
    Ne zaman Canım Ülkem için güzel şeyler zikredeceksiniz.!!!!!
  • Neslihan 21.03.2022 07:11
    Eyvah Eyvah
  • ibo wien 21.03.2022 06:52
    senaryo türkiyeyi savasa sokmak amaç
  • Realist 21.03.2022 05:33
    Tehlikeli işler yapan Ukrayna'ya gereken ceza verilmelidir. Savaşıyorsan savaşın uluslar arası mevzuatını da bileceksin.
Daha fazla yorum görüntüle