Maltepe’de biri pitbull cinsi olan sahipsiz iki sokak köpeği, marketten eve dönmeye çalışan bir vatandaşa korku dolu anlar yaşattı. Kendisini kovalayan pitbull cinsi köpekten kaçan adam, çareyi arabanın üzerine çıkmakta buldu. Köpekleri saldırısına uğrayan vatandaşın otomobil üzerine çıkarak canını kurtardığı anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Olay, geçtiğimiz gün öğlen saatlerinde Maltepe’de yaşandı. Edinilen bilgiye göre, sahibi tarafından sokağa terk edilen pitbull cinsi köpek, yoldan geçen vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Özellikle yolda yürüyen vatandaşlara saldırmaya çalışan pitbull, dakikalarca sokak ortasında başıboş dolaştı. O sırada marketten çıkıp evine gitmek isteyen bir kişiye saldıran pitbull cinsi köpek ile başka bir sokak köpeği, vatandaşın dakikalarca peşini bırakmadı. Korkusundan park halinde bulunan bir arabanın üstüne çıkan vatandaş, uzun bir süre aşağı inemedi. Sokak üzerinde ilerleyen bir otomobil, korku dolu anlar yaşayan vatandaşın yardımına yetişti. Köpeğin uzaklaşmasını fırsat bilen vatandaş koşarak evine girerken, başıboş köpek sokaklarda dolaşmaya devam etti. Köpeklerin saldırısı sonucu olayı ufak sıyrıklarla atlatan vatandaşın o anları ise çevrede bulunan bir binanın güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Köpeklerin saldırısına uğrayan vatandaşın komşusu olan mahalle sakini Cüneyt K. "Komşuma saldıran iki köpek var, birisi pitbull cinsi bir köpek. Bu köpeğin yakalandığı söylendi fakat diğer köpek halen yakalanamadı. İki köpek de tasmalı fakat sahipsizler. Yani bu köpekler buraya ait değil. Komşum olan kişi köpekler saldırmaya başlayınca can havliyle kaldırıma koşup kendisini arabanın üstüne çıkarak köpeklerden kurtarıyor. O esnada başka bir otomobil gelip kendisine yardım ediyor ve köpeklerden bu şekilde kurtulabiliyor. Köpeklerin saldırmasıyla ufak sıyrıklarla kurtuluyor. Daha sonra ambulans geldi ve gerekli kontroller yapılarak evine döndü. Fakat psikolojik olarak ciddi sıkıntısı oldu. Kendisi uzun süredir burada oturuyordu ama hiç böyle bir şeyle karşılaşmadığını söyledi. Köpekler saldırdıktan sonra çok korktu ve ne yapacağını bilemedi. ’Araba gelmese ne yapacaktım onu bilmiyorum’ dedi. Burası çok kalabalık bir mahalle ve burada sabah erken saatlerde çocuklar yürüyerek okula gidiyor ve bizler korkuyoruz.” şeklinde konuştu.

"Benim komşum bugün şanslıydı fakat yarın şanslı olacak mı?"

Konuşmasına devam eden Cüneyt K. “Bu olaylar son dönemlerde olmaya başladı. Bu köpekler buraya bırakılmış çünkü bu hayvanlar tasmalı vaziyette. Fakat en büyük sıkıntı pitbullun olması. Biz bu saldırıyı çok ucuz atlattık ve inşallah komşumuz da kendisini bir an önce toparlar. Ama köpeklerin saldırdığı esnada araba geçmeseydi? İnşallah bunları bir daha yaşamayız. Köpeklerde ne tasma ne de sahipleri var. Bırakın tasmayı köpeklerin sahipleri yok, terkedilmiş durumdalar. Benim komşum bugün şanslıydı fakat yarın şanslı olacak mı? “ diye konuştu.

Yorumlar 44 Yorum Var
  • Türk 21.04.2022 19:48
    Bu iş çok kötüye doğru gidiyo..
  • misafir 21.04.2022 19:30
    Bence, ithal hayvan yemlerinin parası kimin cebine gidiyor ve kimler nemalanıyor bir bakılsın. Bu gidişle olay çoooooooooooook başka yerlere gidecek
  • Guaidoglu 21.04.2022 19:01
    Cözüm kolay: 1. Satilirken köpegin dna testi yapilsin. Almak isteyen ödemesi gerekir. 2. mecburi sigorta cikarin. 3. köpek vergisi cikarilsin. 4. is gereyi bir köpek ile calismasi gerekiyorsa vergi ve sigortadan muhaf tutun. 5. köpek ten cani sikilir ve sokaga birakirsa dna testi yapilsin ve sahibi bulunsun. testin giderleri bu kisi tarafindan karsilansin. 6. köpek bakimhaneye kaldirilsin ve bütün masraflari eski sahibinden karsinlansin ölene kadar. Bak bakim kac kisi daha köpek aliyor.
  • Kerem 21.04.2022 18:26
    Bütün Pitbullar itlaf edilmeli, sahipleri de ıslah edilmeli.
  • Ertuğrul 21.04.2022 18:07
    Anlaşılan belediyeler bu işin içinden cıkamıyor polisler gorduğu yerde vurmali bu ne sacmalik devlet gerekeni yapsin artik
Daha fazla yorum görüntüle