Tuzla'da Vernikçiler sanayi sitesi içerisinde bulunan bir vernik fabrikasında saat 13.00 sıralarında büyük çaplı patlama meydana geldi.

ALEV ALEV YANIYOR

Patlama sesi Anadolu Yakasının farklı ilçelerinden de duyuldu. Patlamanın ardından fabrika alev alev yanmaya başladı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

PATLAMA ANI KAMERADA

Fabrikada meydana gelen patlama anı ise vatandaşın cep telefonu kamerasınca saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde fabrikanın yandığı esnada bir patlamanın yaşandığı ve patlama nedeniyle çevreye bazı parçaların saçıldığı görülüyor.

9 YARALI 3 ÖLÜ

Öte yandan NTV canlı yayına telefonla bağlanan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, patlama nedeniyle 9 kişinin yaralandığını bildirdi. Yazıcı, "İlk bilgilere yaralıların durumu iyi, ağır olan yok. 3 kişiden ise haber alınamıyor. Yangının yüzde 99'u kontrol altına alındı. Bir yandan soğutma çalışmaları yapılıyor." ifadelerini kullandı.

Tuzla Kaymakamı Ali Akça, patlamada 3 kişinin öldüğünü açıkladı

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İstanbul Tuzla'da bir fabrikada çıkan yangına ilişkin soruşturma başlattı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakanlığın, Tuzla'da bir boya fabrikasında bilinmeyen nedenle çıkan yangınla ilgili inceleme yapmak üzere müfettiş görevlendirdiği bildirildi.

Ekiplerin süreci sahada yakından takip ettiği kaydedildi.

PROF. DR. ŞEN: MUTLAKA MASKE TAKIN, BÖLGEDEN UZAKLAŞIN

Cnn Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen canlı yayında Tuzla'daki patlamanın ardından önemli uyarılarda bulundu.

İşte Prof. Dr. Şen'in açıklamaları...

Bu sıradan bir duman değil, kimyasal maddeden çıkan tehlikeli bir duman. Bu dumanı teneffüs etmemek lazım, teneffüs edildiğinde ciddi sağlık sorunları olabilir. Maske takmak gerekir, N-95 gibi. Bu asit yağışlarına neden olabilirdi. Dumanlar buluta kadar gitseydi asit yağışları da meydana gelebilirdi. Bunun içinde kimyasal maddeler var. Yani bir ev yansa karbondioksit çıkar ama bu yangının içinde kimyasal madde var. Diğer dumanlardan farkı içerisindeki kimyasallar. Onun için o civardakilerin maske takması lazım. Oradan uzaklaştırılmaları lazım.

Kesinlikle maskesiz çıkmasınlar, bir de rüzgar bu dumanı nereye götürecek, ona da bakmak lazım. Bu bölgedekilerin yangın tamamen sönene kadar dışarı çıkmasınlar.

Yorumlar 29 Yorum Var
  • Dumansız 30.04.2022 02:04
    Bu fabrıka sahıplerının ıhmalı onlem almıyorlar profesyonel yonetıler calıstırmıyorlar devletınde ıhmalı var gereken kontroller yapılmıyor anlasılan yazık olenlere!
  • Levreğe yem 30.04.2022 01:01
    Tuzla da bugüne kadar kaç fabrika yandı say bakalım levrek bey yav hepiniz uzman kesildiniz
  • Levrock 29.04.2022 21:34
    nezaman BATILILARLA sorun yasasak Türkiyede büyük Fabrika yanginlari basliyor ve bir cogu Tuzla da ! Tuzlada bukadar cok Fabrika yanmasi tessadüfmü sizce ?
  • zafer gülten 29.04.2022 20:11
    sanirım yangın birinin fafrika içinde sigara içmesinden çıktı,yada bir çalışma esnasında çıkan bir kıvılcımdan---vernik,tiner,boya gibi şeylerden çıkan buhar gaz gibi yanıcıdır,yani bir hava akımı örneğin açık bir tiner,vernik,boyadan yayılan buhar halinde gazı size getiriyorsa siz uzakta olsanız dahi o havadaki gazın alev alma olasılığı vardır.bunun için bu gibi yerlerde sigara içmek,ateş yakmak yasaktır. biri bu yasağa uymamış anlaşılan.
  • İbrahim 29.04.2022 19:51
    Tam o patlamanın yanındaydım Allah kimsenin başına vermesin
Daha fazla yorum görüntüle