Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi. Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın Yunanistan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Tiger Meet Tatbikatı'nın icrasına yönelik hazırladığı belgeye Türkiye’yi hedef alan ve iki ülke arasındaki anlaşmazlık konularını istismar etmesini çok sert sözlerle eleştirdi.

İşte A Haber'e konuşan Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın'ın açıklamaları;

RAFALE UÇAKLARINI ALDIKTAN SONRA DAHA DA KÜSTAHLAŞTILAR

Yunanistan Fransa'dan Rafale uçaklarını aldıktan sonra daha da küstahlaştı. Hukuken yasak olmasına rağmen adaları silahlandırmak suretiyle Yunan Savunma bakanının dediği gibi bu SAMP/T füzeleri ve uçaksavavar bataryalarını açık hale getirdi ve Türkiye'yi tehdit etmeye başladı.

ben seninle savaşacağım diyor Yunanistan. Peki savaşabilir mi? Asla. Mehmetçik 9 Eylül'deki gibi Yunan'ın kafasını kırar. Hem Ege'de hem Yunanistan'da. 

BU PROVOKASYON NEDEN ŞİMDİ?

Neden şimdi bu hareketi yapıyor Yunanistan? Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan'a gidişi, Mısır'la normalleşme ve en önemlisi Türkiye-İsrail ilişkilerinde İsrail Cumhurbaşkanının Türkiye'ye gelmesi, EastMed projesinin çökmesi Atina'yı kudurtuyor.

YUNANİSTAN'IN ASIL AMACI ABD İLE ARAMIZI BOZMAK

Yunanistan yalan ve iftiralarla Türkkiye'nin NATO ile ve en önemlisi ABD ile arasını bozmak istiyor. Çünkü şunu biliyoruz ABD Dışişleri Bakanı açıkladı Türkiye F-16'larla ilgili iyi bir noktaya geldi. Hem 40 tane Block 70 alınacak hem de bizim uçaklarımız modernize edilecek. Yunansitan bundan son derece rahatsız. 

YUNANİSTAN İFLAS ETMİŞ BİR DEVLET

Yunanistan dayak yemeye alışkın bir millet. Her daim aşağılanıyor. Aşağılanmasa ABD'ye 20 tane üs vermez. Dilenci bir devlet Almanlardan para dilenmekle meşgul. Aslında iflas etmiş bir devlet. 

Bizim Yunanlılarla bir derdimiz yok. Miçotakis geçen ay geldi Cumhurbaşkanımıza gaz dilendi. Bunu da unutmasınlar. Türkiye gaz vermezse bir şekilde ısınamıyacaklar. 

"YUNANİSTAN'A ATEŞ YAĞDIRIRIZ"

O sahte bir şekilde yerleştirdikleri -Allah muhafaza- silahlarından bir tanesini Türk pilotuna ateşlerse Yunanistan'a ateş yağdırırız. Bunu da bilsinler. Herkes haddini bilsin, bayram üstü bizi kızdırmasınlar sonra bayram şekeri yerine bomba atarız onlara. 

Yorumlar 102 Yorum Var
  • siha 01.05.2022 15:04
    bizim sihalarda kullanılacak bozdogan ve gökdogan füzeleriyle bir tane rafale indirsek bir daha kaldıramazlar o uçakları. F16 bile kullanmamış oluruz.
  • Murat Çetin 01.05.2022 07:08
    Türkiye vakti geldiğinde er yada geç Yunanistan'a hak ettiği cevabı muhakkak verecektir.
  • HANCI 30.04.2022 23:49
    Türkiye, Kıta sahanlığını 12 mil'e çıkarsın.
  • ali 30.04.2022 22:58
    Arkadaşlar paşam haklı haklı olmasına da şöyle bir problem var normal şartlarda Türkiye yunanın asla dengi değil 1-2 günlük işi var ama ilk kurşunu biz sıkarsak amerika ve avrupa yunandan yana taraf olacağı için işimiz çok zorlaşır o nedenle devletimiz akıllı bir taktikle siyaset masasında olayı çözmeye çalışıyor yoksa asla bizim dengimiz olamazlar ne kadar takviye alırsa alsınlar iş sıcak çatışmaya dönerse biz tek kalırız Allah muhafaza o yüzden akıllı davranmak zorundayız.
  • Misafir 30.04.2022 22:52
    Ukraynayı rusyaya kışkırtanlar, yunanı bize kışkırtacak. Herşey zamanlama!!!
Daha fazla yorum görüntüle