Erzurum Dumlu'daki Erzurum Hava Radar Mevzi Komutanlığı’nda görev yapan Mehmetçik, gökyüzünden gelebilecek tehditleri tespit etmek için nöbet tutmaya devam ediyor.

NATO'ya deklare edilen ve son teknolojiyle donatılan Hava Radar Mevzi Komutanlığı’nda havayı kontrol eden Mehmetçik, gökyüzünden gelebilecek her türlü tehdide karşı müdahale edebiliyor.

Askerler ailelerini arayarak bayramlarını kutlamayı da ihmal etmedi. Nöbetinin başında sözleşmeli er Hakan Arslan annesi Asiye Arslan’la telefonda görüşerek bayramını kutladı. Arslan annesiyle yaptığı görüşmenin ardından, “Çok duygulandırıcı bir andı. Komutanlarımın sayesinde ailemle yine görüştüm. Uzun bir zaman sonra özlem giderdim. Ailemden uzak bir bayram geçiriyorum. Başta şehit aileleri olmak üzere tüm ailelerin bayramını kutluyorum iyi bayramlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“Doğunun Gözleri olarak bölgemizi korumaya devam etmekteyiz”
Bayramda da görevlerinin başında olduklarını ifade eden Erzurum Hava Radar Mevzi Komutanlığı Harekat Kısım Amiri Binbaşı Osman Şimşek, “Kendisine bağlı 10 radardan temin etmiş olduğu izleri kullanarak havadaki izlerin tespit, teşhis ve takibini yapmaktadır. Teşhis edilemeyen izlerin ise hava savunma uçakları kullanılarak taktik işlemi başlatmakta ve bölgemiz için tehdit oluşturabilecek unsurları bertaraf etmektedir. Erzurum Hava Radar Mevzi Komutanlığı 7 gün 24 saat esasına dayalı olarak görev yapmaktadır. Bayramda da her zaman olduğu gibi görevimizin başındayız. Doğu’nun Gözleri olarak bölgemizi korumaya devam etmekteyiz. Bütün Türk milletimizin bayramını kutluyorum, uzaktaki ailelerimize de selam ve saygılarımızı iletiyorum” dedi.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • halıcı 03.05.2022 08:37
    askerin yarısı kadar özlük hakkına sahip olmayıp, 5 yılda 3 darbeden memleketi koruyan ve aralıksız çalışan polisi de haber yapın
  • kadri van 02.05.2022 11:34
    sizi yaradana gurban olurum benim oğlumda şu an hatayda karakolda asker rabbim hepsine can sağlığı versin inşallah amin
  • VATANDAŞ 02.05.2022 11:12
    ALLAH'A EMANET ETTİK TÜM VATAN EVLATLARIMIZI. ALLAH YAR VE YARDIMCILARI OLSUNÇBAYRAMLARI MÜBAREK OLSUN. ALLAH SAĞ SALİM YOLLARINI GÖZLEYENLERİNE KAVUŞTURSUN İNŞALLAH. GAYRET BLER İNŞİZİM ZAFER YÜCE ALLAH'INDIR.ALLAH KUVVET VERSİN.AMİN TÜM VATAN HAİNLERİ DE CEHENNEMİN DİBİNE GİTSİNLER İNŞALLAH.AMİN tüm iblis uşakları duysun DUYANLAR DA DUYMAYANLARA SÖYLESİ...