Haber Global TV'de Gözde Şeker'in sunduğu ve sığınmacı polemiği konusunun ele alındığı  Mesele programı konuklarından gazeteci Güngör Yavuzarslan, Suriyelilerin geri dönmemelerinin nedenlerini tek tek anlattı.

ESAD ÇIKARDIĞI KANUNLA GİDENLERİN MALLARINI KAMULAŞTIRDI

Yavuzarslan,  Suriye'nin Türkiye'den geri döneceklere Suriye Milli Orduğu gerekçesiyle kapıyı tamamen kapattığını buna mukabil Lübnan'daki Suriyeli mültecilerin de geri dönmeye yanaşmadıklarını geri dönüş için hazırlanan programın neden akamete uğradığını da şu şekilde anlattı "Esad çıkardığı bir kanunla ülke dışına çıkanları terörist ilan ederek onların mallarını kamulaştırdı. Rusya'nın araya girmesiyle anlaşma sağlandı ve evine dönen Suriyeliye evinin anahtarı verildi. Bu kez devlet savaş ekonomisi gerekçesiyle ağır bir vergi borcunu önüne koyuyor. Rusya aracı olduğu için cezaevine göndermiyor ancak, seferberlik ilanı nedeni ile geri dönenlerden eli silah tutanları cepheye sürüyor" dedi. 

TÜRKİYE'NİN GÜVENLİK HAREKATLARI ŞAM YÖNETİMİ İÇİN İŞGAL

Türkiye dışındaki normal ailelerin başına bunların geldiğini anlatan Yavuzarslan geri dönüşteki en büyük engelin güvenlik konusu olduğunu, Suriye'nin de geri dönüş istemediğini belirterek "Türkiye'nin güvenlik için yaptığı harekatları Şam yönetimi işgal olarak tanımlıyor. Türkiye'nin desteklediği Suriye Milli Ordusu için de Şam yönetimi terörist tanımlamasında bulunuyor. " dedi.

Yavuzarslan, Şam'ın diplomatik ilişkilerini ağırlıklı olarak Rusya ve daha az olarak da İran üzerinden sürdürdüğünü dile getirirken "Esat'la masaya oturup bir ayda hepsini gönderecem diyorlar. Böyle bir dünya yok" dedi ve bunun nedenlerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yorumlar 16 Yorum Var
  • Cemal Serbest 09.05.2022 06:57
    Biz gönderdik diyelim eğer esad Suriyelilere saldırırsa bu savaş sebebi sayılmalı ve bizde esadı bu sayede yok edip Suriyelileri bir katilden kurtarmış oluruz.
  • hadi 09.05.2022 06:23
    ne donmesi
  • Neco 09.05.2022 05:37
    Ben kendi adıma Suriye lilerin, dönmesi için, ortamın güvenilir olduğu kanaatinde değilim, çünkü esat lider değil, cehennem odununun ta kendisidir, Osmanlı nın mirası nı kafirler paylaşmaya devam ediyor, Allah yar ve yardımcımız olsun, Allah Cumhur babam ıza sağlık ve sıhhat versin, yoksa bizi de bitirecek lerdi. Allah devletimize güç ve kuvvet versin inşallah. Allah ın ipine sımsıkı sarılalım. Bizi top yıkamaz
  • adil öner 09.05.2022 04:21
    yorum yapan kıymedli kardeşler bunlar savaştan kaçmadılar.orda savaş yok.kardeşi kardeşe kırdıran malum güçlerin ürettiği yerden sarmaşık gibi fışkıran kimin kim olduğu bilinmeyen örgütlerin acımasızca akıttığı kandan kaçtılar çareleri yok.dost kim düşman kim belli değil.savaş olur düşman bellidir.Rabbim kimsenin ülkesine iç karışıklık vermesin.kendimde oraya gidmeden böyle bakmıyordum ama öyle değil.lütfen daha merhametli bakalım.
  • Erzincan24 09.05.2022 02:06
    ne engelli kardeşim, bu aslaklar alışmışlar beleş yaşamaya. Gitiklerinde maça sıkıyor tabiki çalışmaya..
Daha fazla yorum görüntüle