9 Mayıs 2022 Pazartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

 

3600 ek göstergede son viraj
3600 ek gösterge için artık son viraja girildi. Ek gösterge düzenlemesi için üçüncü ve son toplantı yarın yapılacak. Kapsamlı şekilde ele alınan 3600 ek gösterge taslağı ve metninin tamamlanarak önce TBMM'ye gelmesi ardından da 2022 yılı bitmeden yasalaşması bekleniyor. Düzenleme ile birlikte memur maaşları, emekli aylıkları ve emekli olurken alınan ikramiyeler artacak.
Komandolar 12 teröristi etkisiz hale getirdi
Mili Savunma Bakanlığı, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerine taciz ateşi açan 12 PKK/YPG’li teröristin komandolar tarafından etkisiz hâle getirildiğini duyurdu.
Erdoğan'dan ‘Avrupa Günü’ mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB’nin son yıllarda kuruluş değerlerinden uzaklaştığını ve üye ülkelerin kısa vadeli politikalarının etkisi altında kaldığını belirtti. Erdoğan, ''AB'nin, Ukrayna savaşı ile birlikte kendine yeni bir hikaye yazmasının zamanı gelmiştir'' dedi.
Putin'den 'zafer' konuşması
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "9 Mayıs Zafer Günü" kutlamalarının açılış töreninde konuştu. Rus lider; Batı'nın Rus topraklarını işgale hazırlandığı iddia ederek; Ukrayna'ya müdahale ile bunu bertaraf ettiklerini söyledi.

Suudi Arabistan'dan Kral Selman açıklaması
Hastaneye yatırılan Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in tıbbi tetkiklerinin temiz çıktığı duyuruldu. Kraliyet Divanından yapılan yazılı açıklamada, Kral Selman'ın istirahat amaçlı bir süre Cidde kentindeki Kral Faysal İhtisas Hastanesi'nde kalacağı belirtildi.


Petrol devleri rekor kırdı
Yakıt enflasyonu küresel çapta benzin ve mazot pompasını vururken, Shell, BP ve Total gibi petrol devleri, kar rekoru kırdı. İlk çeyrekte Shell 9,1 milyar dolar, BP 6,2 milyar dolar, Total ise 9 milyar dolar kazandı. Uzmanlara göre küresel çapta benzin ve mazot fiyatları için ufukta şu an için indirim görünmüyor.


Nefes kesen derbide kazanan yok!
Spor Toto Süper Lig'in 36. haftasında Vodafone Park'ta oynanan derbide Beşiktaş ile Fenerbahçe 1-1 berabere kaldı.

Yorumlar 20 Yorum Var
  • yorgumcu 10.05.2022 11:15
    neden her memura veril miyor neden ayrım yapılıyor Adliyelerde bakın katipler cumartesi pazarda geliyor işe onlar devletin memuru deilmi
  • adem 10.05.2022 09:12
    verin verin iyice rahat etsinler dertleri devlet millet değil ki cebim dolsun benim keyfim yerinde olsun asgari ücretli işsiz ne yaparsa yapsın işe giren işin hakkını verebilirmiyim işe alan da acaba ne kadar gerekli vebalini kaldırabilirmiyim derdi yok. peygamberimizin hadisi gibi gün gelecek insan parasının nerden kazandığını düşünmeyecek.
  • Garip 10.05.2022 07:07
    Hiç ek göstergesi olmayanlar var oldumu
  • Vatandaş 10.05.2022 07:05
    Virajda tüm memurlar yolcu herkese verilsin
  • Fehmi 09.05.2022 22:43
    3600 gerekli değil polise imama öğretmene polise 8 saat üzeri mesai ücreti verilmeli ve emniyet hizmetleri tazminatı emeklilikte kesilmemeli böyle daha adil olur
Daha fazla yorum görüntüle