Dünya pandemi sonrası büyük bir ekonomik eşiği geçmeye çalışırken, birçok ülke çeşitli alanlarda yapılan zamlarla boğuşuyor. İnsanlar normalleşmeye çalışırken dünya çapındaki bu ekonomik dönüşümden faydalanmak isteyen fırsatçılar da gelen zamların üzerine bir de kendileri zam ekleyerek haksız kazanç elde etmeye çalışıyor.

Sosyal medyada paylaşılan bir görüntü, ülkemizde pazarlar karşılaşılan fiyatların sebebini gözler önüne seriyor.

Diyarbakır'da çekildiği belirtilen görüntülerde bir pazarcının, ürünleri ucuza sattığı için başka bir pazarcıdan tepki gördüğü anlar yer alıyor. Aldığı ürünleri kâr payı koyarak satan pazarcı, diğer pazarcılar kadar kâr payı koymadığı için başka bir pazarcıdan adeta azar işitiyor.

Daha ucuza sattığı için azar işiten pazarcı, "Benim hakkım bu, koyduğum kâr payıyla para kazanabiliyorum, yukarda Allah var, ben fırsatçı değilim" diyerek, benzin fiyatlarını bahane edip sattıkları ürünlerin fiyatını gereğinden fazla yükseltenlere tepki gösteriyor.

Fırsatçılık yaparak fiyatları gereğinden fazla yükseltip, sebep olarak hükümeti gösterenlere üstüne basa basa "Allah var" diyen pazarcı, cevap olarak "Asgari ücret 4250 lira olmuş daha kim açtır?" karşılığını alıyor.

Yorumlar 152 Yorum Var
  • Selim 24.05.2022 14:48
    Devlet derhal görev başına Abi. EĞER SAKALLI HACISI bu haldeyse vay halimize.Piyasayı yerim.Ben fakir fukarayı bilirim.
  • Hükümet göreve 24.05.2022 02:00
    Hükümet göreve
  • Aslıhan 23.05.2022 18:06
    kur korumalı vadeli hesap öncesi doları daha fazla yukarı tırmandıramayanlar gözünü enflasyona dikti ama görülüyor ki nereye ellerini atsalar başarılı oluyorlar. yalnız şunu bilmek gerekiyor adamlar piyasayı milyar dolarlarla sallıyorlar. milyarlarca doları bir kaç günde dövize yatırıp kuru fırlatanlar, şimdi stok yaparak tüm ürünlerin fiyatını uçurdu. Türk şekerin 55TLye sattığı 5Kglık şeker paketini 100 liradan özel üreticinin satmasını nasıl izah edeceksin.. birileri ülkemize çok büyük oynuyor
  • Mehmet. 23.05.2022 17:56
    Bu duruma belediyeleri chp vermekle gelindi bide hükümeti verin o zaman görün festivalii
  • Vanlı.. 23.05.2022 17:56
    Muhalefet muhalefet muhalefet... Bu zamların asıl mimamrı araştırılsın ipin sonu muhalefete gelmiyorsa....
Daha fazla yorum görüntüle