24 Mayıs 2022 Salı ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.


Ölümcül sıcaklığın nedeni belli oldu

Bilim insanları, küresel ısınmanın bu baharda Pakistan ve Hindistan'da onlarca kişinin ölümüne neden olan ısı dalgasını daha sıcak hale getirdiğini açıkladı. İki ülkede termometreler 45 dereceyi gösterdi.   

Pençe Kilit’ten acı haber

Pençe Kilit operasyon bölgesinden acı haber geldi. Teröristlerle çıkan çatışmada 3 askerimiz şehit oldu, 4 askerimiz de yaralandı.  

3 bakanlıktan kira toplantısı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı kira düzenlemesi için harekete geçti. Bu akşam 19.00’da 3 bakanlıktan temsilciler toplantı yapacak.  

Erdoğan: Miçotakis benim için bitmiştir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı'na çok sert tepki göstererek, "Benim için Miçotakis bitmiştir" dedi.  

Suudi Arabistan’dan beklenmedik karar

Suudi Arabistan, artan Covid-19 vakalarının ardından aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 16 ülkeye seyahat yasağı getirdi.  

Diyanet’ten ‘çocuk gelin’ iddiasına yalanlama

Diyanet İşleri Başkanlığı, “9 yaşındaki bir kız çocuğu evlenebilir” şeklinde bir açıklama yapılmadığını, yapılan paylaşımların asılsız olduğunu açıkladı.  

‘Ya Kartal ya Jesus’

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, teknik direktörlük için İsmail Kartal ve Jesus’un aday olduğunu, pazartesi günü kararı açıklayacaklarını duyurdu.  

 

Spiker: Gamze TÜRK

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Faik 24.05.2022 22:09
    Atmosferle oynuyorlarda ondan
  • Misafir 24.05.2022 18:51
    Sebebini anlatmıyor.
  • emekli 24.05.2022 18:20
    PROF DR BEDRİ ruhselman ADLI SPİRÜTÜL 1959 yılında yazmını bitirmiş olduğu ve yayınlanmasına ancak insaoğlunun bilgi kapasitesinin yetebileceği yıllarda yayınlamasına kendisine yazdırıldığını beyan ettiği İLAHİ NİZAM ve KAİNAT bu kitap 2013 yılında yeni Türk çeyle yayınlandı ve bu kitapta iklimlerin değişeceği yanardağların faaliyete geçeceği kuraklık ve buzulların erimeye başlamasıyla sıcakları artarak son hali sadece TÜRKİYE yi yazayım +50 +70 kış -8-25 olacağını bütün bu Olaylar kademeli artarak oluşacağını belirtmekte kutupların hızla yer değiştireceğini
  • son ihtiyar 24.05.2022 18:11
    Kimse,küresel ormaN YANGINLARININ ARDIŞIK ETKİSİNİ(ARTAN co2,METAN,)YAZMAMIŞ.Yangınlar artarsa ısınma da artacak.Uydudan yapıldı bu sabotajlar.Kamufle amaçlı bir kaç anarşiste benzin verilip ormana saldılar tabi.Sıcak kıtlığa sebep olunca,uygun ülkelerden tarım arazisi alan en zengin ilk 100, önümüzdeki 10 yıl,gıdadan parayı lüpletecek...değil mi bay gates!?.
  • TurcoBEY 24.05.2022 18:05
    Alternatif görüş : Çin iklim silahları ile Hindistan'ı cezalandırıyor