25 Mayıs 2022 Çarşamba ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.


Gıda krizi

Ukrayna-Rusya savaşı sonrası yaşanan gıda krizi nedeniyle birçok üst düzey yetkili uyarılarda bulundu. Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı başkanı David Beasley, Putin’i limanların engellerini kaldırmaya çağırdı. Buğdayının büyük bir bölümü Ukrayna’dan alan Mısır’da ise Maliye Bakanı Mohamed Maait, savaşın yol açtığı gıda güvensizliğinin devam etmesi halinde “milyonlarca” kişinin ölebileceği uyarısında bulundu.

Teröre darbe

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 5 şehidin ardından bir grup teröristin mağarada etkisiz hale getirildiğini, böylelikle Pençe-Kilit Operasyonu'nda bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısının 100'ü geçtiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu’na tepki

TÜRGEV ve Ensar Vakfı'ndan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına ilişkin cevap geldi. Yapılan açıkalamada, 'Lekeleme kampanyasının piyonu olunmasını esefle kınıyoruz.' denildi.

ABD’yi korku sardı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yeni bir askeri operasyon düzenleme planlarından "derin endişe" duyduklarını açıkladı. 

Aday çok

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank uzaya gitmek için başvuran Türk vatandaşı sayısını açıkladı. Bakan Varank, "Uzaya gitmek için 31 bin vatandaşımız başvuru yaptı" dedi.

Grafite talep patlaması

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte grafit madenine olan ihtiyaç dünya genelinde hızla artıyor. Türkiye'de bu stratejik ham maddenin yer aldığı 12 ilmizde toplam 20'den fazla yatak tespit edildi.


Anadolu Efes doludizgin

Anadolu Efes, ING Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final üçüncü maçında Pınar Karşıyaka'yı 83-68 yenerek seriyi 2-1'e getirdi ve yarı finale yükseldi. Lacivert-beyazlı ekip yarı finalde Galatasaray Nef'in rakibi oldu.

 

 

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

 

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Toprak 26.05.2022 07:10
    Hamdolsun ki kendimize yetiyoruz ve hiçbir üründe ithalat yapmayarak çiftçimizi tüccara mahkum etmeden fazlasıyla üretiyoruz!
  • abd 26.05.2022 00:54
    Yav etmeyin savaşla alakası yok.Çin hindistan rusya bir yıldır gıda stokluyor buğday stokluyor.iyi okuyun araştırın dinleyin savaşla alakası yok dünya da güç yer değiştiriyor.Çin dünyay hakim oluor sabırla ilerliyor abd nin fişi çekilecek
  • Emekli------- 25.05.2022 21:40
    ABD nin istediği de bu zaten Zelenskiy denen Hain ABD nin Uzaktan Kumandalı Militanı UKRAYNA yı ABD çıkarları için SATTI...
  • düzceli 25.05.2022 21:04
    Ukrayna çağrı yapmalı savaşçı gönderen ülkelere buğday bedava desin. Ekmek kavgası yapsın insanlar savaşın seyri değişir. Rusya tırsar
  • acı gercek 25.05.2022 20:21
    Milyonların ölmesi kimin umrunda ?
Daha fazla yorum görüntüle