24 Temmuz 2020 tarihinde 86 yıl aradan sonra Sultan Fatih'in vakfiyesine, vasiyetine uygun bir şekilde yeniden ibadethaneye çevrilen Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi hakkında İslam'a ve tarihi mirasımıza uygun olmayan eleştiriler gelmeye devam ediyor. 

İslami hukuka göre teslim olmayıp savaşla alınan kentin en büyük mabedi fetih hakkı olarak camiye çevrilmesi yani "kılıç hakkı" olduğu bilgisinden habersiz Tarihçi Prof. Dr. Mahir Aydın Batı değerleriyle bir varsayımda bulundu.

Tarihçi Aydın peygamberimizin “İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur.” müjdesine nail olarak Fatih unvanını alan Sultan Mehmed Han'ın Ayasofya Camii ve vakfının korunmasına ilişkin vakfiyesi gerçeğini idrakten de yoksun bir şekilde "Fatih İstanbul'u günümüzde alsaydı, Ayasofya kilisesini camiye çevirmezdi. Nokta." dedi.

CHP'nin yalan stratejisinin mimarı gazeteci Sedef Kabaş'ın YouTube kanalında Abdülhamid Han'ı eleştirip İttihat Terakki zihniyetini de öven Prof. Dr. Mahir Aydın Fatih'in kararını "Bir tarihi dönemi zaman şekil koşullarında almak gerekir." şeklinde yorumladı.

Yorumlar 349 Yorum Var
  • veteriner 31.05.2022 22:25
    kaynak ? üstünde mi oturuyorsun ..
  • toto 31.05.2022 15:18
    ölüyle konuşmak büyük marifettir ama ölüyü konuşturmak ile yarışamaz. ben buradan profesörümüzü bu açıdan tebrik ediyorum. buyrun hadi cenaze namazına
  • ferhat3436 31.05.2022 10:33
    Aklı olana bir kez yeter diyor dayı :)) Amca Fatih camiye çevirmiş zaten daha neyin kafasını yaşıyorsunuz acaba. Sen kiliseye gitmek istiyor olabilirsin ülkemizde bir sürü kilise var zaten oralara gidebilirsiniz. Ama unutmayın ki FATİH SULTAN MEHMET HAN HZ. lerinin Kılıç hakkıyla aldığı ve Cami olarak şereflendirdiği mabedi müzeye çevirenleri eleştirmek lazım vesselam.
  • YÜCEL 30.05.2022 22:34
    Sen şu profesör kuğu bırak konuşmalı ayıp olmasın
  • Ömer Bekir 30.05.2022 17:38
    Ne içti de bu kafaya ulaştı bu adam acep Bu tarihte Fatih olsaydı nükleeri uçakları tankları güçlü ordusu güçlü siyaseti ilerici aklıyla yine bu zamanın da Fatih i olurdu Ve bunun gibilerin kellesini vurur hepimizi de kurtarırdı bu tiplerden
Daha fazla yorum görüntüle